stoineff

Бизнес и Интернет (началото)



Разбирате, че темата е необятна! Ще посоча основните идеи, а останалото е въпрос на предпочитания, идеи възможности…


Ще се спра на най – добрия вариант. Вече имате изграден бизнес, или поне идея за него. Имате начален капитал. Нужно е потребителя да разбере за съществуването ви и да се убеди, че вашия продукт е най – добрия на пазара. Разбира се има томове литература - маркетинг, реклама, PR и тн.. От къде да зпочнете? Чували сте за силата на интернет, но.. отваряте браузъра и ви заливат купища информация. Не знаете как и от къде да захванете.


Ето съветите ми:


1. Направете си блог. На някоя от безплатните платформи Blogger, Wordpress, или на някоя платформа от българските им аналози. Така няма нужда да влагате първоначална инвестиция в нещо от което още нямате представа.


2. Пишете в него периодично. Водете рубрика за бизнеса ви (дали седмично, или ежедневно решавате вие)


3. Пишете достъпно точно и честно. Така клиентите ви ще имат ясна представа и визия за бизнеса и продукта ви.


4. Когато сте готови със съдържанието и сте доволни от вида, визията на бизнеса, купете собствен домейн и хостинг.


5. Време е да подобрите SEO - то. Започнете да подбирате ключови думи и фрази, пишете статиите си лично, или се доверете на добър копирайтър, чийто стил ви допада и допада на визията на бизнеса ви. Включете ключови думи в заглавието на статията си. Популяризирайте блога си. Методите са безброй, ще се спра на безплатните такива – използвайте фейсбук и Туитър (не се притеснявайте, че в наръчника по маркетинг и реклама не пише за тях - вероятно е поостарял), добавете бутони svejo, dig g в статиите си, създайте връзки с други блогъри. Може да си платите да ви прегледат кода на страницата HTML ,PHP, или там какъвто е и да го оптимизират за търсещите машини.


6. Създайте афилиейт програми за различни качествени ваши продукти. Ще се учудите, колко дистрибутори ще се намерят на продуктите ви.


7. Винаги може още … и има начин, но ме домързя да пиша, а и вас да четете.. това е само началото..

related

Интернет 3825490137101890499

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item