stoineff

Безплатно SEO с GOOGLE


GOOGLE иска доброто съдържание и качествените сайтове да бъдат на първа страница и да бъде от полза на потребителите си. Като цяло тези инструменти по долу не са създадени конкретно за подобряване на SEO -то, но са полезни за оптимизация на сайта ви.

1. Google Related Links – той ви помага да задържите посетителите на сайта, както и да видите каква информация вижда Google в конкретната страница. Необходима е покана от Google, за да можете да го ползвате виж тук

2. Google Analytics – Инструмент за трафика на сайта. Google Analytics ви помага да разберете, кое съдържание в сайта се харесва най-много, по кои думи сайта се класира най-добре в търсачките, от къде идват най-много посетители и много други даннни.

3. Google Traffic Estimator – чрез този инструмент за рекламодатели в Google AdWords, можете предварително да разберете доколко ще бъде популярно определено съдържание или колко пъти то ще бъде посетено, на базата на ключови думи, заглавия и фрази.

4. Google Keyword Tool – отново за рекламодатели в Google AdWords, Може да го ползвате както за синоними на основните ключови думи, така и за сравняване на популярността и търсенето им.

5. Google Search-based Keyword Tool – още един инструмент на AdWords, който може да се използва за намиране и генериране на ключови думи на базата на броя на търсенията в Google. След това тези думи могат да се ползват в целевите страници (Landing pages) с максимално близко съдържание.

6. Google Website Optimizer – безплатен инструмент за тестване на сайта и за неговата оптимизация. С помоща на този инструмент може да се разбере кой дизайн или темплейт най-много се харесва на потребителите.

7. Google Zeitgeist – показва най-популярните, най-бързо нарастващите и най-падащите тъсени фрази и думи за последната година. Това също може да се ползва, като източник на идеи за нови статии.

8. Google Trends – ако данните от Google Zeitgeist не са толкова значими за SEO, то Google Trends позволява на потребителите да гледат и да сравняват колко често е търсена дадена дума или фраза в Google във времето, до колко са популярни тези думи и фрази базирани на различни публикации по тази тема и също в кои географски райони са търсени най-много.

9. Google Insights for Search – с помоща на статистиките на Google (Insights for Search), която по същество се явява разширение на Google Trends могат да се сравняват обемите търсения на фрази и думи по различни региони, категории, промеждутъци от време и други свойства.

10. Trends for Websites – Google Trends за сайтове показва посещаемостта по региони, свързани сайтове, които посетителите на нашия сайт посещават и свързаните ключови думи и фрази. Много важен инструмент за анализ на конкуренцията!

11. Hot Trends – За уебмастърите, които искат да следват последните трендове – какво става в момента, горещите търсения, топ 40 на най-нарастващите търсения за момента. Обновява се постоянно в течение на деня.

12. Google Ad Planner – Инструмент за рекламодатели и уебмастъри, който дава много ценна информация за собствените сайтове и сайтовете на конкурентите, като статистика на трафика, демографски данни, интереси, посетители, свързани сайтове, ключови думи на сайта, количество уникални посетители на ден и др.

13. Google Toolbar – това е тулбар от Google, който показва PageRank на сайта – относителна оценка за ценността на страницата в мрежата (например, косвено ни показва количеството обратни връзки към сайта). Значението на PageRank помага на притежателите на сайта да определи кои материали са най харесвани, тъй като показва относително количеството връзки към дадена статия.

14. Google Webmaster Tools – дава възможност на уебмастърите детайлно да преглеждат редица отчети за видимостта на сайта от търсачката. Например може да се узнае степента на индексиране, могат да се видят вътрешните връзки и външните връзки на сайта, могат да се разберат позициите, на които е излизал сайта при търсене на някои от ключовите думи и фрази, могат да се видят грешки на идексирането, които пречат на нормалното показване на сайта от търсачката, може да се види и трафика, който е направил робота на Google. Освен това има инструменти за проверка на файла robots.txt, избор на основен адрес на сайта (с www или без), изпращане на sitemap за по добро индексиране и въобще ред инструменти, които могат да помогнат за подобряване на сайта и за по-доброто му представяне в търсачката.

15. Search Engine Optimization Starter Guide – Ръководство за SEO от Google в PDF формат

Използвана информация от : Блогът на Пенко Пенев

related

SEO 8174529280895572837

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item