stoineff

Анализ в края на седмицата - засега автоцитат


Ще започна с един автоцитат, като ще се опитвам да не го правя повече)))).
Ще се опитам да не пускам едни и същи неща тук и в другия блог, но сега Стойнев ме изненада неподготвен.
И без това, ако започна да пиша и тук ще бъда по-сериозен и ще давам подобни анализи ако не всеки ден, то поне всяка седмица.
Ще се опитам да дам и малко от личния ми опит (като мениджър), както и малко икономически анализи.

Изминалата седмица не донесе някакви особени изненади - нито политически, нито икономически.
Журналистите продължиха темата за "терориста" от Сливенския опит за обир на банка, все едно това пък беше важно.
Това журналята напоследък съвсем са изтрещяли, да ходят на поп да им чете против уплах и да чуят някоя друга лекция за разликата между "спешно" и "важно". Защото това в Сливен си беше чиста проба простотия от селски вид, ама то без да пътуваш из държавата какъв друг анализ ще направиш, а?
Каква е разликата между този Стефчо (обикновен малоумник с пистолет) и например пияните идиоти , дето изтрепват по пътищата по 1000 човека на година (примерно де, за щастие са доста по-малко)? Ами няма разлика - селски тарикатлък с пистолет. Дай му на селянина оръжие (селянин не е месторождение , а начин на мислене) - дали е огнестрелно, дали е на 4 колела и седи му гледай акъла. Страшно е. Не виждам разлика между този кретен и другите двама кретени, дето пребиха едни момчета с железни пръти във Варна. Или онзи кретен, дето закла състудентката си, след като я изнасили (пак от Варна е случая). Или Борилски (нещо има във водата във Варна, да знаете).

Обаче тъпите журналисти направиха от сливенския случай все едно Бони и Клайд са дошли. Просто да се удариш в земята от смях.

И от ужас де.
Трагедията в Япония, случващото в Либия бяха 2-3 дни назад в новините. А селският бег от село Кортен - централна новина. После ме питайте защо гледам SNN, а не БТВ, Нова или БНТ.
С икономиката - пак така. Някак неусетно мина новината, че фирмите , търсещи специалисти са вдигнали търсенето с над 30 %. Ама специалисти, а не всякакви. И няма.
Хора няма, не работа.
От личен опит го казвам. Тъжен личен опит.
Страшна простотия.

Индексите на борсите са зелени, дано така се запазят, че и е време на кризата да си ходи. Докато дойде другата де. Че кризите си следват една след друга, то си е като приливите. Само пишман икономистите не го разбират. Ама никак.

Като намеря време ще напиша специален постинг за цикличността. Ще цитирам Кондратиев, че май вече не го учат в университетите. А е жалко. Теорията е интересна и засега работи. Почти безотказно.

Идващата седмица в личен работен план - ще е шашава, дълга и - надявам се - интересна.

Обаче важната дума е шашава, а не интересна. Но за това - другия път.

related

медия 8383664137467310410

Публикуване на коментар

  1. Прав си,че ''журналята'' много се изложиха с този сливенски ''терорист'' както го нарекоха някой.Не мога да разбера нещо ,при положение че света е пред ядрена катастрофа/защото ако някой си мисли че това ще се отрази само на японците..../,пред една нова световна война/щото чичко Кадафи е бая луд/ те ми предават на живо сливенската драма.То не бяха извънредни новини,преки включвания...Аз ли не съм наясно с понятието новина,те ли преиграха незнам.

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item