stoineff

Пирогов ли - същото като Маджунов (до Министър Константинов)

Н. И. Пирогов
Ако до днес сутринта някой ми беше казал нещо срещу травматолозите в Пирогов щях да го напсувам. Поради част от екстремните ми хобита съм посещавал заведението не веднъж и не веднъж съм се убеждавал в професионализма на травматолозите там.
ДО ДНЕС СУТРИНТА.
Синът ми, който учи в Холандия си дойде за няколко дни във ваканция,  тук го хвана някакъв вирус , ходихме на Джи Пи (ама тя в отпуска, та ни прегледа някаква заместничка), изписа лекарства, купихме ги и така - нищо необичайно или извънредно.
Снощи, обаче, изведнъж му се поду лявото коляно - без да е падал, без да се е удрял и т.н. Очевидно не ставаше въпрос за травма и прецених, че случая не е свръхспешен - все пак си тръгва след 2 дни, още повече, че освен оток други оплаквания няма - просто подуто коляно.
Сутринта, както си му е реда - паля колата и се изсипваме в Пирогов - ТОВА УЖ Е СПЕШЕН ЦЕНТЪР.
Пред кабинет 108 - чудо - няма опашка, няма кьорав човечец, ама все пак София е празна , така че не се шашнах от липсата на пациенти.
Влизаме в кабинета - посрещат ни доктор и докторица, които гледат зло и на скандал. 
- Какво има?
- Ами поду му се коляното.
- Падал ли е, ударил ли се е...
- Не, мисля че е от грипа...
- Тука оправяме само счупено и отрязано - не сте за нас!
- Ама..
- Няма ама, отивайте при личния лекар.
- Но днес е празник и...
- Ще отидете в понеделник!
- Ама той утре лети, посъветвайте ни какво да правим или къде да...
- Не ме интересува. ИЗЧЕЗВАЙТЕ.


Тук ще спестя репликите, които каза синът ми, защото аз не можах да взема думата. Хлапето ясно им обясни какво мисли за тях и с право.
НЯМА ТАКИВА НЕЩАСТНИЦИ!
Това Хипократова клетва, това морал, това елементарно човешко отношение - ТЦ, ОТЕБАЛИ СА ГО, извинявам се за израза.
Теглих им и аз една и отидохме в частна клиника, където докторът ни обърна внимание, даде рецепта, обясни какво да правим и каза възможните опасности.


Бесен съм, защото тези двамата не са лекари, а обикновени чиновници и кретени. ОК, не е травма, обаче има нещо, което се нарича нормалност - дори не погледнаха коляното, а ни изгониха. 
Звъннах на приятел, който е лекар в Пирогов (в момента е в отпуск и не е в София). Щеше да ревне от срам и от яд. Каза по телефона какво да направим (това преди клиниката), препоръча клиника, предположи вида на антибиотика и после звънна 2 пъти да пита как е ситуацията. 
Какво им пречеше на двамата кренети да направят същото - 3 минути точно. Подчертавам, Пирогов беше празен, нямаше кьорав човек, не бързаха за следващ пациент, не се бяха преработили.

Докторите, ако понякога ви псуват, да си знаете - ей заради такива идиоти е. Зная, че повечето от вас сте свестни и готини, но докато в гилдията ви има обикновени чиновници - няма да стане работата, повярвайте ми.
Сега седя и си мисля дали да не пусна едно оплакване - ей така, за спорта. Притеснявам се, че ще го отнесе някой готин, а идиотите пак ще им се размине.
Но за себе си зная - ако някой от приятелите не е на работа - ЗАБРАВЕТЕ ЗА ПИРОГОВ. 
Токуда, Полимед - все едно къде, но там - ТЦ!

Страшна тъпотия, честна дума.

related

пострадали 8097109530195800886

Публикуване на коментар

  1. Защо да го отнесат невинни? Просто се посочват имената на "лекарите" в жалбата, ама и искаш уведомление за ефекта и' :))) Или смяташ, че...кауза пердута.

    ОтговорИзтриване
  2. "Гарван гарвану око не вади"-ми каза преди време мой познат медик за нелепата смърт на майка ми в ...в кожно отделение.Не вярвам,че някога и тук в Б-я ще има въздействие или някакво дирещо възмездействие...да ме прощават медиците,останали тук при тези мизерни условия.

    ОтговорИзтриване
  3. Ще добавя и снимка на Пирогов. Това е коментара ми!

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item