stoineff

Пълна забрана за пушене - Кюстендил

Вече в България имаме град, в който не се пуши официално.
Като бивш пушач (няма по - голям моралист от превъзпитаната курва), ще кажа : " Дано всички общини последват Кюстендил". Дано успеят и на практика да наложат да не се пуши на обществени места.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов спечели битката за пълна забрана за пушене на обществени места в града, след като в края на миналата седмица Върховният административен съд (ВАС)* излезе с решение (не подлежи на обжалване) в полза на въвеждането на това ограничение.

Според Паунов след произнасянето на върховните съдии всяка община, която поиска, ще може още тази година да въведе пълната забрана.

Същото тълкувание прави и адвокат Ивайло Дерменджиев, който е защитавал Кюстендил в съда: "Сред правата на общинските власти са да решават кое е полезно за общината и кое не." По думите му решението на ВАС е в съзвучие с европейското законодателство.

Съдиите се позовават именно на политиките на ЕС относно тютюнопушенето и на Рамковата конвенция за контрол на тютюна на Световната здравна организация и на Хартата на основните права на ЕС .
Използвани материали от Дневник

related

Политика 7124084456493939423

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item