stoineff

Хитрецът Яне Янев


Първите ми впечатления за Яне Янев бяха доста разнопосочни - от "гледай какъв борец" до "поредния лъжец". Към днешна дата вече знам що за човек е - готов на всичко, само и само да докопа повече власт. 




Някои го наричаха "камикадзе" заради навика му да хвърля бомба след бомба в публичното пространство. Очевидно е, че не му пука дали говори истината. Доказват го многобройните изфабрикувани компромати, дадени на обществеността с едничката цел да предизвика смут и да блесне като много честен. Той знае, че хората обичат подобни пикантерии и обикновено са склонни да им повярват, без да се замислят. Тук помага здраво вкорененият образ на политика - мошеник. Е, да, в повечето случаи е верен. Но все трябва да има и някоя бяла врана, нали? А Яне иска всичките да ги боядиса в черно, с изключение на себе си.

Той знае, че лъжите му лесно ще бъдат оборени, затова ползва дребни на пръв поглед номерца - просрочване на времето за изказване, прекъсване на опонента, злобни подмятания по време на чуждите реплики. При това го прави като робот - изобщо не чува, а само мърмори своето. Целта е да обърка мисълта на събеседника или поне да попречи на посланието да стигне до зрителите по запланувания начин. Ако някой не знае - това е цяла наука и по принцип овладяването й е задължително за всеки оратор.

Помним изцепката на Яне с фалшивата подписка за свикване на Велико народно събрание. От 600 хиляди подписа половината се оказаха невалидни - без избирателно право, живеещи зад граница или с други нередности.
Вие допускате ли, че Янев не знае какви са изискванията? Със сигурност е наясно и от това следва, че съвсем умишлено е опитал да излъже всички. Бихте ли гласували за такъв човек? А одобрявате ли, че Янев иска да ни натовари с още един чудовищен разход, вместо да остави оскъдните средства за по-важни начинания? Всичко това заради личната си изгода без оглед на тежката обстановка в държавата.

Представете си какви дивотии са наговорили хората на Янев, за да подведат живеещите зад граница. Последните в много случаи са лесна плячка, тъй като помнят защо са напуснали държавата, но и представа си нямат как е в момента. Четат в Нета, слушат приятели, обаче лични впечатления нямат - доста ключов момент. Точно те ли ще натоварят хазната с допълнителни разходи като никому ненужен референдум, евентуално излишни избори и, пази Боже, двойно повече депутати? Аз не го намирам за справедливо. Тези неща би трябвало да се решават преди всичко от гражданите, които живеят тук, защото техният гръб ще се изкриви от поредното разхищение.

Помните ли първите пререкания между Борисов и Янев? Тогава вторият свика пресконференция, за да обясни на журналистите колко здраво се е изрепчил на страшния премиер, съответно да го опишат едва ли не като национален герой. Изобщо не подозираше, че всички знаят как Борисов позорно му е "свил сармите".

За нещастие на Янев точно в най-голямата навалица телефонът звънна и той не само отговори насред масовото събитие, но и с цялото си неблагоразумие издаде, че отсреща е премиерът. Всички събрани журналисти видяха как напереният му глас изведнъж омекна и още малко щеше да премине в скимтене. Имах удовоствието да чуя и подигравателния коментар на новинарката по телевизията, която също бе забелязала "приклекването" на Янев. Последният бе готов да се върне с подвита опашка, ама късно - някои процеси са необратими.

Според вас този "борец" има ли място в парламента? Ясно, че лъжата винаги присъства в политиката. Или най-малкото украсяване на фактите. Но при Янев всичко е толкова очевадно и мръсно, че се замислям още колко пъти ще успее да събере гласове за партията си. 



http://tutankhamon661.blog.bg/politika/2011/07/31/hitrecyt-iane-ianev.793585

http://new-information.alle.bg/president/feat/salary/

http://tutankhamon661.wordpress.com/2011/06/05/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80/

related

янев 4276647968291347193

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item