stoineff

ЦСКА Стяуа 1:1 - След добра игра червените отпаднаха от Лига Европа


ЦСКА - СТЯУА 1:1

След силен мач ЦСКА отпадна от Лига Европа.Пред своята 30 хилядна публика на стадион Васил Левки, червените завършиха наравно 1:1 със Стяуа Букурещ.
През първата част на срещата и двата тима имаха няколко чисти положения да открият резултата, но решителни намеси на двамата вратари предотвратиха това да се случи. ЦСКА наложи очаквания домакински натиск, в първите минути на мача, но по - късно играта се изравни. В 17-ата минута Райс Мболи показа отново класа, спасявайки директен удар на танасе от пряк свободен удар. Руънецът центрира от фаул, никой в наказателното поле не игра стопката, която тупна коварно пред Мболи, но стражът все пак успя да я избие в корнер със сетни усилия.



ЦСКА - СТЯУА 1:1
Последваха няколко интересни отигравания на Мишел Платини, който се опита да затрудни капитана и вратар на Стяуа Татарушано, но изстрелите му минаха в аут, а при един от тях вратарят трябваше да се намесва решително.

Най-чистата възможност за "червените" за гол през първата част дойде в продължението на полувремето. Адемар хвърли тъч отляво, Мишел Платини отклони топката с глава, тя попадна в Зику, който с ножичен удар от въздуха с гръб към вратата. Коженото кълбо мина на сантиметри над напречната греда, след което главният съдия на срещата Пол Ван Боекел свири края на първото полувреме.

Второто полувреме започно със силен натиск и игрово предимство на ЦСКА, но така и не успяха да вкарат гол и да направят мача на Стяуа невъзможен. Вместо това в 71 -та минута Танасе проби отляво, навлезе дълбоко в наказателното поле, залъга, че ще центрира, но вместо това стреля от малък ъгъл в мрежата на Мболи. В 81 - вата минута ЦСКА закономерно стигна до изравняване. Мишел Платини получи топката в малкото наказателно поле отляво и елегнатно прехвърли стража на румънците. Така с общ резултат 3:1 Стяуа отстрани ЦСКА от европейските клубни турнири.

related

Спорт 2232378019395569763

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item