stoineff

Самоков: специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението

Наркооперация в Самоков
При двудневните действия на униформените служители са задържани шестима младежи, а един продължава да се издирва - Съобщи пресцентъра на МВР. Открити са общо 45 топчета марихуана, 150 грама канабис, газов пистолет, пригоден за стрелба с бойни патрони и 1600 лева
Шестима младежи са били задържани по време на поредната специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението в Самоков. Иззети са 45 топчета марихуана, 150 грама зелена листна маса канабис, няколко растения марихуана, газов пистолет пригоден за стрелба с бойни патрони и 1600 лева.
Акцията, в която участваха криминалисти от местното районно управление и техни колеги от областната дирекция била проведена на два етапа - първия етап от акцията - в петък вечерта, а втория – през съботния ден.
В РУП-Самоков била получена информация за двама младежи, които притежавали и пласирали наркотични вещества в града. В хода на разследването се установило, че те се придвижвали с лек автомобил “Фолксваген Голф” и осъществявали сделките в петък привечер в покрайнините на Самоков.
В късния следобед на 12-и август криминалисти блокирали кв. “Боричо” и около 20 часа забелязали немското возило, в което се возели двама мъже – Д.Г. /21 г./ и В.С. /22 г./ от Самоков. Колата спряла в края на бул. “България” близо до гората. След малко пристигнал и друг автомобил – “Пежо 205” с четирима пътници, чиято самоличност впоследствие се изяснила – П.Т. /20 г./ и С.С. /19 г./ от Долна баня и двама бургазлии – С.М. /19 г./ и 16-годишният му брат.
Полицаите изчакали осъществяването на сделката и заградили групата. Междувременно един от возещите се в голфа – В.С, изскочил от возилото и успял да се скрие в гората, а останалите били заловени от служителите на реда. При последвалите обиски на двете коли под предните десни седалки били открити общо 45 топчета канабис с големина на орех, увити в найлон – 15 топчета в пежото, а останалите в голфа. От немското возило били иззети и 1600 лева, оставени на шофьорската седалка.
Петимата младежи били задържани с полицейска мярка за 24 часа, а избягалият младеж се издирва. Единият от тях – С.М. от Бургас е стар познайник на полицията, осъждан. При последвалото претърсване на дома на В.С., криминалистите открили плик с около 150 грама марихуана, укрит в кладенец на двора. Полицаите иззели и газов пистолет с отстранена муфа, пригоден за стрелба с бойни патрони. В зеленчуковата градина на авера му - Д.Г., полицаите открили две растения канабис, високи около 1,80 м.
След получена информация за 16-годишно момче, което употребявало и пласирало наркотици, криминалистите обискирали жилището му на ул. „Мургаш” в Самоков. В двора били открити две двуметрови растения канабис. Непълнолетният бил задържан за 24 часа в полицията за престъпление по чл. 354 от НК. Уведомена е Районна прокуратура-Самоков.
По случаите са образувани досъдебни производства.

related

новини 1578171354063994658

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item