stoineff

Престъпления вчера в София

Криминални престъпления в София
Двама непълнолетни, избягали от възпитателно училище, са задържани за извършен от тях въоръжен грабеж и опит за грабеж. Преди два дни около 22.30 часа, 51-годишна столичанка била нападната от двама. След като я заплашил с пистолет, те се опитали да издърпат дамската й чанта. Жената, обаче се развикала и била чута от служители на автопатрул, минавал наблизо. Като видели полицаите, грабителите побягнали. Малко по-късно бил задържан единият от тях - 16-годишен от Смолян, криминално проявен за кражби и грабежи и осъждан за кражба на МПС и грабеж. Съучастникът му успял да избяга. По време на разследването криминалистите установили, че ден по-рано двамата нападнали молдовска гражданка в ж.к.”Студентски град”. Те я заплашили с пистолет и стреляли, след което отнели дамската й чанта с мобилен телефон, 15 лева и лична карта. По случая е образувано досъдебно производство. На задържания е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа. Тази сутрин бил задържан и съучастникът му, също на 16 години, от Велинград, осъждан за кражба от магазин и известен на полицията за множество взломни кражби. Задържан е с полицейска мярка за срок от 24 часа. Установено е, че на 3 август двамата избягали и били обявени за издирване от възпитателното училище в Ракитово. Намерен е и газовият пистолет, с който са извършвали престъпленията. Работата по установяване други извършени от тях престъпления продължава.
Двегодишна условна присъда с три години изпитателен срок е наложена на 40-годишен мъж за измама. Миналата седмица възрастна жена сигнализирала в Осмо РУП, че мъж се е обадил и обяснил, че синът й е блъснал дете и са необходими 30 000 лева. Жената си уговорила среща с измамника и в момент на предаване на парите, той бил задържан от служителите на реда. В последствие станало ясно, че В.К. /40г./, от София, осъждан за блудство, е извършител на още две измами в един и същи ден. Сутринта на 27 юли под същия претекст 30-годишна жена му предала 4500 евро, а два часа по-късно 59-годишен мъж му дал наличните си 300 евро и 20 долара. По случая е образувано досъдебно производство.

related

новини 1005611759050450599

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item