stoineff

Холандия не ни иска в Шенген


Холандия потвърди в Брюксел позицията си срещу приемането на Румъния и България в Шенгенското пространство в този момент.

Засега позицията ни е ясна, заяви холандският министър за имиграцията Герд Леерс при пристигането си за срещата с колегите си от ЕС и останалите страни членки на Шенген. „За нас е много важно да имаме възможност да вярваме, че шенгенското споразумение е изцяло приложено - това е същественото при определянето на нашето положително или отрицателно становище", каза Леерс.

В този случай значи това не е така, според вашето правителство?

Герд Леерс: На този етап имам много притеснения и когато видях последния доклад на комисията за контрола на механизма по верификация и работата, която трябва да бъде свършена, мисля, че е трудно да се отговори.

Според българските и румънски власти корупцията и организираната престъпност са отделна тема и нямат общо с Шенген. Прилагате двойни стандарти...

Герд Леерс: Това не е вярно. За нас трябва да бъдат приложени техническите характеристики по тази тема. Но в същото време трябва да съществува доверието, че Шенгенското законодателство може да бъде изцяло приложено и по отношение на борбата с корупцията и организираната престъпност. Представете си - имате врата с осем от най-добрите брави на света, но пред вратата стои някой, който позволява на всеки да влезе - ето тогава имаме проблем.

Има ли компромис, който бихте направили?

Герд Леерс: Нека вляза вътре и след това ще коментираме. Засега позицията ни е ясна - не подкрепяме присъединяването на този етап. За нас трябва да бъде ясно, че накрая Шенгенското споразумение може да бъде напълно приложено. Трябва да видим наистина необратим процес в правилната посока. Мисля, че това е важното. Необратими постижения, за да можем да се доверим. Трябва да бъдем 100 процента сигурни в България и Румъния и чак тогава ще кажем "да, добре дошли, ще работим заедно".

Източник : Дарик

related

Свят 1535662311670913511

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item