stoineff

След палежите арести


127 души са арестувани след размириците и палежите в Катуница,

съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев, цитиран от Дарик. Той добави, че са създадени няколко филтрационни центъра, където предстоят допълнителни действия - разпознаване на задържаните, като се очакват и указания от прокуратурата.

Обвиненията срещу тях са за хулиганство, вандализъм, нарушаване на обществения ред. Според Георгиев най-вероятно ще има още арестувани.

Стихийният гняв и вандалщината завзеха селото, след като бе убит 19-годишният Ангел Петров. За смъртта му жителите на Катуница обвиниха хора от клана Рашкови.

Подпалени бяха три имота на Цар Киро и синовете му.

Войната срещу Цар Киро взе и втора жертва. 16-годишният Павел припадна по време на щурм на имотите на Кирил Рашков. По-късно момчето почина в пловдивска болница. На тийнейджъра му е било присадено сърце преди няколко години, което не е издържало на напрежението.

С изключение на неговата смърт, няма ранени и пострадали директно при сблъсъците. 230 жандармеристи бяха на мястото на стълкновенията, за да предотвратят проливането на кръв.

Близо 24 след смъртта на Ангел бе задържан убиецът му - шофьорът на микробуса, прегазил момчето, докато разхождало кучето си.

Мъжът е напуснал България, след което се е върнал в страната и тогава е бил заловен.

55-годишният мъж бе обявен за издирване, след като на 23 септември прегази с микробус "Форд Транзит" 19-годишното момче.

Премиерът Бойко Борисов призова случаят да не се политизира, защото е криминален. Такива опити вчера обаче имаше - от страна на "Атака" и ВМРО. Борисов разпореди на главния секретар на МВР Калин Георгиев да отиде на място и да стои, докато овладее протеста.

related

новини 2560086907476763848

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item