stoineff

Христо Кобрата - задържан за убийството на Пресиян от Шумен


11-годишния Пресиян Ивов Иванов от Шумен е бил намерен мъртъв късно снощи от полицията. Това съобщи за Агенция „Фокус” говорителят на ОД на МВР Шумен Десислав Райчинов. Той уточни, че е извършен оглед и ще бъде назначена аутопсия, има наранявания в областта на врата по трупа на детето. Детето е намерено в сградата на недовършения Търговски дом, който се намира между ул. „Цар Освободител” и ул. „Казанджийска” в близост до къща-музей „Панчо Владигеров”.
Райчинов посочи, че има задържано лице, заподозряно за извършеното убийство. Заподозрения е 21 годишен и без криминално досие Христо с прякор Кобрата, който показвал на момчето оръжия...

Той е пенсионер по болест и е завършил осми клас в помощно училище. Ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която да уставно категорично дали има психични отклонения. Има данни, че е опитал да изгори тялото, за да изгори следите си. Обвинен е по член 116 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на малолетно лице. Деянието се наказва с присъда от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на обжалване..
В момента продължават процесуално-следствените действия от страна на полицията. Сигналът за изчезването на детето е подаден на 4 септември в 0,12 часа на телефон 112 след като детето не се прибрало вкъщи след игра.

Източник Агенция Фокус

related

новини 5782737519615227416

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item