stoineff

БАТЕ Борисов приема Милан




БАТЕ Борисов приема Милан в мач от четвъртия кръг на Група Н от Шампионската лига. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на Градския стадион в Борисов, във вторник (01.11) от 19:00 часа българско време.
Домакините от БАТЕ Борисов заемат засега последното четвърто място във временното класиране в Група Н и по всичко личи, че заедно с другия аутсайдер Виктория Пилзен ще спорят за третото място в класирането, което дава право на участие във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Беларуския тим е спечелил до този момент само една точка, завършвайки наравно 1:1 при гостуването си на чешкия Пилзен. В другите си две срещи, отбора на БАТЕ Борисов допусна загуби с 5:0 от Барселона и с 2:0 от Милан и едва ли някой в лагера на домакините таи илюзии за преминаване в осминафиналната фаза на Шампионската лига. Тима от Борисов ще излезе в двубоя си с Милан с доста приповдигнато настроение, след като станаха шампиони на своята страна за шести пореден път. Така домакините изпълниха основната си цел през този сезон и срещу “росонерите” ще играят освободени от всякакво напрежение, което от своя страна би могло да създаде сериозни трудности за италианския шампион.

Нападателят на Милан, Антонио Касано страда от мистериозна болест и е откаран в болница, където в момента е подложен на изследвания.
Касано най - вероятно ще пропусне мача от Шампионската лига с Бате Борисов във вторник.

Нападателят е бил закаран в болница веднага след като е кацнал самолета от Рим късно вечерта вчера. Милан спечелиха мача срещу "римските вълци" с 3-2

Според медиите в Италия, Касано, който помогна на Милан да спечелят скудетото миналата година, едвам е можел да говори и да ходи и поради това е откаран по спешност в болница.

Милан почти си осигури преминаването в следващия етап на надпреварата в Шампионската лига, след като до този момент имат седем точки в своя актив и едва ли някой измежду БАТЕ Борисов или Виктория Пилзен ще успее да ги изпревари. “Росонерите” засега заемат втората позиция във временното класиране, като имат равен брой точки с лидера Барселона но по-лоша голова разлика. Треньорското ръководство на Милан за пореден път е изправено пред сериозни проблеми, свързани с контузиите на редица основни футболисти. Двубоя с БАТЕ Борисов със сигурност ще пропуснат контузените Алешандре Пато, Антонио Касано, Матийо Фламини и Марк Ван Бомел. С леки проблеми е и Кевин-Принс Боатенг, но той попадна в групата за мача. В разширения състав се завърна и холандския полузащитник Кларънс Зеедорф, който дълго време се възстановяваше от контузия.
БАТЕ Борисов постигна първата си цел този сезон, спечелвайки поредната си шампионска титла. Другата основна цел пред отбора е завоюването на третото място в крайното класираене на Група Н от Шампионската лига, с което ще си гарантират място в Лига Европа. За целта домакините ще трябва да изкопчат поне точка в тежкото домакинство на Милан, което на пръв поглед изглежда невъзможно, но беларусите вече са препъвали италиански отбор в лигата. Това се случи през сезон 2008-2009, когато на градския стадион в Борисов домакините завършиха наравно 2:2 срещу гранда Ювентус. Сега БАТЕ има всички шансове отново да изненада италиански клуб и предвид факта, че ще излязат в двубоя с Милан напълно освободени психически и с приповдигнато настроение от спечелената шампионска титла, то нищо чудно да успеят да измъкнат поне равенство в предстоящия двубой.

related

Спорт 31963982509924256

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item