stoineff

Зимни градини - лек срещу сезоните

Зимната градина е отлично средство срещу капризите на времето през различните сезони. Необходимо е да се осигури подходящо отопление през зимата и охлаждане през лятото, за да направите постройката обитаема и комфортна през цялата година.

Ето няколко полезни идеи, как може да осигурите приятна атмосфера през всички сезони, във вашата зимна градина:

Инсталиране на подово отопление е много хубава екстра през студения сезон. Невероятно приятно е усещането да се разхождате боси сред зеленина, докато зимните виелици трупат преспи отвън. Друга опция за отопление е използването на самостоятелен и преносим уред за отопление. Предимството му е че може да го преместите във всяко кътче на градината, където ви е необходима топлина. А през летния сезон ще го махнете и да ще освободите допълнително място.

Ако зимната ви градина е с южно изложение, то добра идея е да монтирате сенници, тъй като през летния сезон ще е почти невъзможно да влезете в сауната, в която ще се превърне стаята. Сенниците спират силните слънчеви лъчи и създават перфектен комфорт. През зимата обаче е добре да ги демонтирате или да ги приберете, за да може да се наслаждавате на ласкавите лъчи.

Количеството светлина в зимната градина е нещо, което трябва да се вземе предвид при проектирането. Големият брой прозорци и тяхната големина е предпоставка за силна светлина в градината и съответно повече топлина прз зимата, но ... и през лятото.

Подходящото осветление в зимната градина благоприятства отглеждането на растения и дори малки дървета. Съобразявайте се с условията в градината, когато избирате цветя, така ще се радвате на чудесно зеленина и приятна обстановка през голяма част от годината.

Другите фактори, като цвят на стените, завеси, килими и обзавеждане, също са не по-малко важни за постигането на приятна и отпускаща атмосфера в тези чудни места, наречени зимни градини.

related

Имоти 1555083031933118350

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item