stoineff

Трамвай блъсна маршрутка. Има пострадали


Шестнадесет души пострадаха при катастрофа между трамвай и маршрутка в София.
Инцидентът е станал на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев” и бул. „Васил Левски”. Трамваят се е движил по линия номер 10.
Трамваят е минал през кръстовището, ударил е маршрутката и след това е продължил за кратко движението си. Според очевидци, трамваят е летял с бясна скорост и е минал на кръстовището на червено, предаде репортер на Novini.bg. Маршрутката е преминавала на зелено. След удара се е завъртяла три пъти и се е ударила в минаваща кола. При този удар е пострадала и пресичаща пешеходка.
Трамваят е продължил по "Граф Игнатиев" и не след дълго е ударил друг трамвай отзад.
Пострадалите, сред които има 3 деца, са откарани в болница със 7 линейки на Спешна помощ. В спешните кабинети и противошоковата пироговска зала се оказва помощ на 12 души, сред които три деца. Най-тежко е състоянието на две жени. Пешеходката Н.Д. на 34 г., с тежка травма на крака и със счупване на таза, оперирана по спешност, и пътничката от маршрутката С.Т., на 23 г., със счупване на черепа, оперирана от неврохирурзи. Между останалите има три деца: момченце на 2 г. и две момчета на по 15 г. В момента всички спешни екипи на УМБАЛСМ „Пирогов” работят.
Други три пострадали жени са настанени във ВМА и в Пирогов. Двайсет и седемгодишната Ц.Г.Г. е в по-тежко състояние, с обилно кървяща рана на главата и със съмнение за черепно-мозъчна травма. В.Ц.К., на 19 г., е с контузия в шийната област и с леки охлузни рани. С.С.И., на 56 г., е с травма на главата и със съмнение за комоцио на мозъка, съобщиха от ВМА.
Последният от пострадалите е настанен в УМБАЛ "Царица Йоана".
Движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев" е напълно преустановено в двете посоки заради катастрофата, както и заради удар между два трамвая, станал в непосредствена близост до инцидента между маршрутката и трамвая.
Установява се каква е причината за катастрофата с трамвайна мотриса. В момента контролните органи на КАТ извършват разследване и зоната не е освободена, докато не се направят съответните експерименти.

Към 17.00 часа движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев" е възстановено, съобщиха от Столична община. Трамвайното движение беше спряно малко след 14.00 часа заради тежката катастрофа.

related

новини 2655416612709938237

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item