stoineff

Варна: разкриха извършители на въоръжен грабеж


Варненски полицаи разкриха извършителите на въоръжен грабеж
Тримата маскирани нахлули в търговски обект в морската столица и отмъкнали тридневния оборот
Сигналът за престъплението бил подаден в полицията на 10 октомври към 3.00 часа. Служител в търговския обект обяснил, че минути по-рано трима души нахлули в помещението. Те били с плетени маски на главите и бели латексови ръкавици. Единият от тях, със сила и под заплаха с огнестрелно оръжие, взел оборота от продавача. Другият пък се насочил към помещение зад магазина, където били съхранявани пари от дневните обороти. Въоръжените нападатели успели да плячкосат 6000 лева.
Криминалистите незабавно започнали работа по случая. В хода на оперативните действия била установена самоличността на извършителите. Задържани са трима 22-годишни варненци - Т.М., А.Н. и А.Т. В хода на разследването било установено, че организатор на въоръжения грабеж е Т.М., студент, който работел и като охранител. При извършения обиск в дома му били открити и иззети нерегистриран газов пистолет, 15 бойни патрона за карабина, кутия с латексови ръкавици и облеклото, ползвано при грабежа. Другите двама млади мъже действали като негови съучастници.
На тримата задържани са повдигнати обвинения по чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20 от НК за извършване на грабеж чрез заплаха и употреба на сила. Очаква се днес Районната прокуратура да внесе в съда искане за определяне на постоянни мерки за неотклонение на тримата –“задържане под стража”.

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item