stoineff

Най - високия и най - ниския в света




Най-миниатюрният човек в света, вписан в Книгата на рекордите “Гинес”, китаецът Хи Пингпинг (He Pingping) е починал на 21-годишна възраст в Италия, където пристигнал за снимките на популярно телевизионно шоу. Високият едва 74,61 см. (2 фута и 5 инча, б. ред.) Пингпинг е издъхнал в болница в Рим на 15. 03 2010 г.


27-годишният Султан Косен от Турция е висок 246,5 см (2,46 м) и е обявен за най-високият мъж в света от Гинес.

Пред журналисти в Лондон Косен каза, че се надява, че новопридобитата му слава ще му донесе любов за първи път. Косен допълни, че ръстът му плашел жените и той никога не е имал приятелка. Косен също така е човекът с най-големите длани (27,5 см) и най-дългите ходила 36,5 см.

Говорителят на Книгата на рекордите Гинес каза, че Косен е първият човек от повече от десетилетие, който е с височина над 8 фута (1 фут = 30,48 см - бел. ред.). Косен е растял нормално, докато е станал на 10 години, е след това тумор довел до развиването на хипофизен гигантизъм. Туморът е отстранен миналата година и Султан спрял да расте.

related

Свят 7651823032356176380

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item