stoineff

Арестуваха заподозрян за палежите в София



29-годишен мъж е задържан късно снощи от полицията за палежите в София, съобщи БНР. Той е направил пълни самопризнания, а прокуратурата му е повдигнала обвинение, предадоха БГНЕС и БТА. От МВР все още няма официална информация.
Мъжът е криминално проявен и е заловен в столичния квартал "Младост". По информация на БГНЕС той се казва Юлиян Ковачки и е бил подложен на детектор на лъжата за опожаряването на коли в жк "Младост" и "Дружба". След като се е провалил на изследването, той е направил пълни самопризнания.

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу 29-годишния Юлиан, който ще остане в ареста за 72 часа - до неделя, когато ще бъде поискано съдът да го задържи за постоянно, съобщи пък БТА.

През изминалата нощ няма съобщения за запалени автомобили в София. Опожарените коли само в столицата за последните около месец и половина са 44.
В Средец обаче тази нощ е получено съобщение за горящо такси с бургаска регистрация. Автомобилът е ползван от 52-годишен мъж от Средец. Пожарът е умишлен, като при извършения оглед е намерена и иззета пластмасова стопилка от бутилка.
В Хасково също е изгоряла лека кола, собственост на 50-годишна жена, но все още няма информация дали пожарът е бил умишлен.

Досега за палежите в столицата за 72 часа беше задържан само един заподозрян - Владислав Николов-Куката. Той бе хванат веднага след поредното опожаряване и по дрехите му са открити следи от запалителна течност. Днес Софийският районен съд ще гледа мярката му за неотклонение.

В разследването се включи дори ДАНС. Снощи председателят на агенцията Константин Казаков посочи, че се работи в много тясна връзка с МВР относно палежите. Той обаче отказа да коментира дали може да се говори за организирани престъпни групи.



related

новини 55337535176544143

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item