stoineff

Поредният натиск върху малкия и среден бизнес



     ГЕРБ готви поредното извиване на ръце на малкия и среден бизнес.  Стана ясно, че не могат да се справят със сериозните проблеми на икономиката на България и да съберат данъците от големите корпорации "за справка виж Лукойл например".

Една след друга се роят тъпите идеи на правителството. "Увеличаване на пенсионната възраст", забрани, данъци и такси и всяка една от поредните простотии е насочена конкретно срещу работещите хора. Срещу тези, върху които се крепи и въобще я има скромната и постна пица на Дянков. Хората, които работят по 16 - 17 - дори и 18 часа на ден. Вместо облекчения дребния бизнес е затънал в бумащина, бюрокрация и безпрецедентен натиск.  Ето и поредната простотия на ГЕРБ:
Забрана, с която създаването на магазини, сервизи, складове и офиси в гаражи ще стане невъзможно, е подготвило Министерството на регионалното развитие и благоустройството, пише "24 часа".

Преотреждането на гаражи и паркоместа за други цели вече ще е изрично забранено от промени в Закона за устройство на територията, които са публикувани за обществено обсъждане в интернет страницата на министерството. Засега обаче не са предвидени разпоредби, които да превърнат отново в гаражи вече преотредените за друга цел.

Ще бъде забранено и преотреждането на жилище в офис, ако не могат да се осигурят нужните за работата му места за паркиране, пише още в проекта.

В ЗУТ ще се въведе и мека забрана за продажба и отдаване под наем на гараж или паркомясто. Първо те трябва да бъдат предложени на останалите собственици в кооперацията и едва след техен отказ може да се пласират на външни лица.

Основен ремонт и преустройство на жилище вече ще са възможни единствено, ако сградата има технически паспорт. Реално такива имат само постройки след 2005 г. и единици от по-старите. Задължение на домсъвета е да извади паспорт на сградата, ако е построена преди 2005 г.
Източник




related

България 1747584727501455003

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item