stoineff

Палежите продължават



София. Служители на Шесто районно управление заловиха двама криминално проявени мъже за противозаконно отнемане на лек автомобмил „БМВ”. Р.С. /35 г./ и Ц.С. /23 г./ са задържани в полицията за 24 часа. Снощи около 20 часа в кв. „Овча купел” автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди 100”, което теглело „БМВ 520”. Оказало се, че първият автомобил нямал регистрационни табели и бил управляван от Р.С., криминално проявен за кражба и противозаконно отнемане на МПС. В другата кола се возел Ц.С., също стар познайник на полицията, регистриран за изнасилване и кражби. Двамата задържани били доведени в районното управление, а двете возила – иззети. Оказало се, че „БМВ”-то е със счупен ляв прозорец, разбит волан и контактен ключ. Другата кола не се издирва, собственост е на Р.С., но преди дни били откраднати регистрационните й табели, установили криминалисти. В хода на разследването се установило, че двамата мъже откраднали „БМВ”-то, паркирано пред жилищен блок на ул. „Буземска” в същия квартал, непосредствено преди да бъдат изненадани от полицаите. Материалите по случая са докладвани на Софийска районна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство.
Столични полицаи разследват палежите на пет автомобила, извършени тази нощ на територията на Трето и Девето районни управления. В 00.30 часа бил получен сигнал за два горящи автомобила – „Пежо 306” и „Мазда 323”, паркирани пред бл. 228 в ж.к. „Люлин. На място пристигнали екипи на столичната пожарна и дежурна оперативна група от СДВР. Почти напълно изгорял френския автомобил, а на маздата били нанесени материални щети. Сигналът за опожарените лек автомобил „Пежо 309”, „Волво” и „Фолксваген Пасат”, паркирани на ул. „Добруджански край” е подаден в 2 часа. На място пристигнали екипи на пожарната и столичната полиция. Установени са материални щети, работата по случая продължава.


related

новини 8764535270848331384

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item