stoineff

Времето Днес



През по-голямата част от деня ще духа умерен, а в Източна България и северно от планините временно силен и бурен южен вятър. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус". Дневните температури ще бъдат високи, до 12°-17°. Възможни са и температурни рекорди. Облачността над страната ще е по-често значителна. Преди обяд ще завали в Западна България, а до вечерта и в останалата част от страната. След обяд в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до умерен и в страната ще нахлува студен въздух. Още преди полунощ преваляванията в северозападната част от страната, в Предбалкана и по високите полета на Западна България вече ще са от слаб сняг, който до сутринта ще спре.
По Черноморието ще бъде ветровито, с умерен до силен югозападен вятър. Облачността ще е по-често значителна и късно след пладне ще завали дъжд. Максимални температури - между 13 и 17°. Температурата на морската вода е 9-10°, а вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.
Много променливо време в планините /потенциално опасно/. По високите части ще духа бурен югозападен вятър и през деня температурите ще са високи: на 1200 м: около 8-9°, на 2000 м: 3-4°. Ще завали дъжд. След обяд, отначало в Западна Стара планина, а до вечерта почти навсякъде вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще започне студено нахлуване. Валежите ще преминат в сняг.


related

новини 2995731750919559747

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item