stoineff

Сектор „Земеделие" не е само зърнопроизводство





Сектор „Земеделие" не е само зърнопроизводство, коментира накратко ресорният министър Мирослав Найденов. На срещата между него и ръководителите на големите организации в агросектора не се стигна до конкретни предложения и решения за създалата се ситуация. На срещата не присъстваха единствено представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, които продължиха своя протест.

Зърнопроизводители настояват за повече средства за бранша в бюджета за следващата година, както първоначално е било предвидено, както и за оставките на вицепремиера Симеон Дянков и земеделския министър.

Найденов обясни, че бюджетът е направен така, че няма възможност да се осигурят повече средства за национални доплащания на единица площ през следващата година.

За тази година земеделските стопани получиха по 28 лева на декар обработваема земя. Според разчетите на бюджета за следващата година фермерите ще получат около 25 лева. Ако правителството сега прояви слабост, ще се получи ефектът на доминото, каза още Мирослав Найденов. Той призова протестиращите фермери да се приберат при семействата си.

Земеделският министър показа пред медиите и одобрената от ЕК нотификация за намален акциз за гориво за земеделските нужди, която се получи по време на срещата му с журналистите. До 10 дни предстои решението на ЕК да бъде обнародвано и в официалния вестник на Комисията.

Представителите на асоциациите на собствениците на земеделски земи, на производителите в България, на тютюнопроизводителите, на свиневъдите и птицевъдите се разграничиха от исканията на техните колеги от сектор зърнопроизводство за оставки на финансовия и земеделския министри.

На въпрос дали ще приеме подаръка, който по-рано зърнопроизводителите му направиха - чифт жълти галоши, земеделския министър заяви, че го приема, защото е носил не само галоши и налъми, а и ботуши.

related

България 6719430097698809605

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item