stoineff

Обир на пощата в Дружба - Плевен



Двама маскирани и въоръжени с пистолети ограбиха около 20 хиляди лева от пощенски клон в жк. "Дружба" в Плевен. Полицаи пък нахлуха погрешка в пощенски клон 92 в столичния кв. "Дружба".
Сигналът за инцидента в Плевен е подаден на телефон 112 около 8.55 ч. тази сутрин, каза за БТА Мариана Цветкова, регионален говорител на МВР в града.
На мястото веднага бил изпратен полицейски екип.

По време на нападението в пощата са били десетина служители и трима-четирима граждани. Няма заложници, уточни окръжният прокурор Иво Радев.
Медиапул съобщи, че крадците за кратко взели за заложник възрастна жена, използвайки я за прикритие, докато излизали от сградата.

Маскираните накарали няколкото клиенти да легнат на земята. Насочили се към едната служителка и поискали всички пари. Взели в найлонова торбичка извадените суми за пенсии, приготвени за плащане, съобщи в. "Труд".

Веднага след това бандитите избягали пеша и тръгнали към близките многоетажни блокове 115 и 116, вече със свалени маски. Единият бил облечен със сива връхна дреха с плетени ръкави, разказали очевидци пред разследващите.

Окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство.
Иво Радев обясни, че разследващите имат насоки и се надяват скоро за приключат случая.

Заради обира в Плевен в пощенски клон 92 в столичния кв. "Дружба" преживeли стрес, след като полицаи нахлули там, за да хванат крадците, разказаха от пощата пред Mediapool. Оказало се, че униформените погрешка реагирали на сигнала за грабеж в плевенския кв. "Дружба", подаден минути по-рано на националния спешен телефон 112.

На какво се дължи сериозното объркване при предаването на сигнала от диспечерския център към СДВР все още не е ясно. От МВР засега не потвърждават за грешката. От администрацията на телефон 112 обаче признаха и съобщиха, че на служителя, допуснал гафа, ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност.

В началото на януари двама маскирани мъже с оръжие опитаха да ограбят пощенски клон в кв. “Чайка” във Варна. Една от служителките натиснала паник-бутон, а другата оказала съпротива и нападателите се оттеглили.

През октомври миналата година Сливенският окръжен съд осъди на 14 години затвор мъжа, който държа часове наред за заложнички няколко служителки в клон на Инвестбанк няколко месеца по-рано. Стефан Стефанов похити жените, след като простреля тежко един от охранителите. Младият мъж не успя да избяга с парите и се предаде след цяла нощ преговори с психолози от МВР.


related

новини 4826390976316245712

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item