stoineff

RIP Whitney Houston Почина Уитни Хюстън

Почина Уитни Хюстън


Почина Уитни Хюстън (Whitney Houston) (09.08.1963 - 11.02.2012) има спечелени 2 награди EMMY, 6 награди Grammy, 22 AMA награди и още много други призвания. Един от най - известните и филми е Бодигард. Обичана от много хора по -света. Според Рекордите на Гинес тя е най-награждаваната жена в историята на музиката.Има продадени повече от 200 милиона албума.
Последно сбогом!






Поп звездата Уитни Хюстън е починала в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли хилс, в Лос Анджелис, предаде ДПА, като цитира Марк Роузън, лейтенант в полицейския участък на Бевърли хилс. Смъртта й е потвърдена в 15,55 часа местно време - 23,55 часа по Гринуич на 11 февруари.

Тялото й е било в стая на четвъртия етаж на хотела. Полицията е получила сигнал от хотела в 15,43 часа местно време. Парамедиците и охраната на хотела са опитали да върнат певицата към живота, но безуспешно. Няколко минути след това тя е била обявена за мъртва. "Засега няма очевидни признаци за криминално деяние. Полицейските детективи разследват смъртта. Причините са все още неизвестни", поясни Роузън.

Уитни Хюстън беше известна с невероятния си глас, с царствения си вид, но и с проблемите си с наркотиците и със скандалния си и бурен брак с Боби Браун, от когото има една дъщеря Боби Кристина. Тя е печелила множество награди Грами в това число за албум и за песен на годината, информира БТА.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм енд блус беквокалистка, и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Уитнизапочва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии. Пее и като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката.

Кариерата на звезда на Уитни започва като модел. Тя прави фотосесии за различни списания и се появява в епизоди на сериала "Give Me A Break". След това се отдава на музиката и набързо става златното момиче на музикалната индустрия.

От средата на 80-те до втората половина на 90-те години Уитни е една от певиците, чиито албуми се продават най-много в света. През годините тя успя да продаде над 170 милиона копия от дисковете и синглите си.

Според Книгата на рекордите на Гинес Уитни е най-награждаваната певица на всички времена. Списъкът й с награди е много дълъг - 6 Грами, 2 Еми, 30 награди на сп. "Билборд", 22 Американски музикални награди и др. Общо отличията й са 415.

Във връзка с наградите Уитни чупи няколко рекорда. Тя има най-много Американски музикални награди, присъдени на самостоятелен изпълнител. С покойния Майкъл Джексън споделя рекорда за най-много Американски музикални награди, присъдени за една година /8 награди за 1994 г./. Певицата държи рекорда и за най-много Световни музикални награди, спечелени за една година /6 за 1994 г./. През 2003 г. Уитни се нарежда на трето място в списъка на канала VH1 за 50-те най-велики жени в ерата на видеоклиповете. Изпреварват я само Мадона и Джанет Джексън.

По отношение на наградите Грами Уитни е номинирана общо 36 пъти. Уитни Хюстън е единственият изпълнител, който има седем последователни номер едно хита в класацията Горещите 100 на Билборд. Това са парчетата "Saving All My Love for You", "How Will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn't We Almost Have It All", "So Emotional" и "Where Do Broken Hearts Go".

Уитни влияе на цяло едно поколение певици, като Марая Кери и Кристина Агилера. Селин Дион, Тони Бракстън, Джесика Симпсън, Нели Фуртадо, Бритни Спиърс, Кели Кларксън, Сиара, Пинк, Дженифър Хъдсън, Дестинис чайлд, Лейди Гага също са признавали открито, че са били повлияни от Уитни Хюстън.

След успешна кариера в музиката, Уитни започва да се снима в киното, като дебютът й там е заедно с Кевин Костнър в затрогващата романтична комедия "Бодигард" от 1992 г. На добър успех се радва и друга лента с нейно участие - "Жената на проповедника" от 1996 г.

Но кариерата на Уитни не продължава бляскаво. Накрая животът на певицата се превръща в потресаваща история за злоупотреби с наркотици и упойващи вещества. Албумите й вече не се продават така добре, тя вече не издава нови хитове. Самата Уитни признава, че е злоупотребявала с кокаин, марихуана и различни хапчета. Гласът й се променя и тя не може да достига височините от началото на кариерата си.

Уитни започва се държи странно по време на концерти и на обществени места. Общуването с нея става трудно.

"Най-големият дявол е в мен самата. Аз съм си най-добрият приятел и най-добрият враг", казва тя през 2002 г. в интервю за телевизия Ей Би Си. Тогава до нея седи съпругът й Боби Браун. През годините той е арестуван няколко пъти, включително и за неизплащане на издръжката на дете.

През 2010 г. пред Опра Уинфри Уитни разказва, че през годините на успехи тя вече е взимала дрога и в периода на "Жената на проповедника" дрогата е станала ежедневие за нея.Тогава Хюстън обвинява за това падение брака си с Боби Браун, който приключва с развод през 2007 г. Още през 1993 г. Хюстън подава срещу него жалба за домашно насилие.

Хюстън е приета два пъти в център за рехабилитация, преди да обяви в интервюто за Опра Уинфри, че е чиста от наркотиците.

През 2009 г. Уитни прави дори успешно завръщане на сцената с албума си "I Look To You". Той дебютира на върха на класациите и става платинен.

Но последва поредното падение. Световното турне с цел рекламиране на албума показва, че Уитни има проблеми с гласа. Феновете й напускат разочаровани и безучастни някои от концертите. Самата певица отмени други спектакли, което отново засилва слуховете, че тя злоупотребява с дрога, въпреки че тя ги отрича и твърди, че е болна.

related

новини 8908642714848348913

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item