stoineff

Виновни за трагедията в с. Бисер



      На 06. 02 2012 г. се скъса стената на язовир Иваново. Отговорните за бедствието научиха от телевизията за случващото се и изтичаха под светлините на прожекторите. Равносметката е девет жертви, десетки премръзнали и ранени и разрушения за милиони левове. Както обикновено всички са невинни. Кметът на Харманли твърди, че отговорността е на министерство на отбраната, Аню Ангелов пък, че общината е трябвало да поддържа съоръжението. Истината е проста и не зная защо някой не излезе и не я каже пред цяла България.


      1. Виновник №1 е управляващото мнозинство ГЕРБ - на тях се пада отговорността да определят и контролират кой стопанисва в момента язовири, стени, диги, почистване на речни корита и всяка една дейност в случваща се в България. Хората гласували за тях са им делегирали именно тази власт. (Предполагам такива и от с. Бисер)

      2. Виновник №2 Ирена Узунова, Областен управител на област Хасково. При положение, че държавата не е наясно с нещата, които се случват по места областният управител е, този който трябва да задейства болните въпроси на областта си (в случая стената на яз. "Иваново".

    3. Виновник №3 Аню Ангелов министър на отбраната. Самият факт, че не е наясно, за идеални части от собствеността на яз. "Иваново", които са собственост на неговото ведомство говори ясно за начина, по който са стопонисвали собствеността си.

    4. Михаил Лисков кмет на община Харманли. Проблемът със стената е ясен от 4 - 5 години. Вярвам, че воденето на кореспонденция не е единственото, което е можело да се направи за тези години.

Ето как си прехвърлят топката:

Първо Цветанов обвини кмета на Харманли за трагедията в с. Бисер.

Михаил Лисков каза, че всеки ден се наблюдават опасните язовири общинска собственост, но язовир "Иваново", който причини наводнението, не е сред тях.

Имам документи. Имам официално писмо от поземлената комисия, от бившия областен управител на Хасково, че язовирът е военен, стената е военна. Ние притежаваме само един ръкав от язовира – най-горната част. Ние ходим винаги, когато има затруднения. Въпросът е, че ние сме чистили преливника, но проблемното съоръжение е долу. За него ние сме предупреждавали повече от 4-5 години. Става въпрос за специални познания, за специални проекти. Става въпрос за много пари
каза още Лисков.

Аню Ангелов министърът на отбраната отрече, язовир "Иваново" да е собственост на военното министерство. "Кметът казва, че има 28 декара от водите, останалите били на МО! Това е сложно хидротехническо съоръжение, то не може да се разглежда поотделно – язовирната стена една собственост, горите друга, под земята дъното трета. Единственото, което трябва да се открие, е кой го е строил този язовир, с какви книжа и за какво го е строил, за какво се е използвал, защото е голям язовир, и да определи кой го е стопанисвал през тези 50 години" - заяви военния министър.

Така спорът между областната управа и МО довежда до скъсването на стената. Това обаче е само началото. Както всички много добре знаем снега се топи напролет. Не ме изненада това, че зимата ни изненада - дано ме изненада правителството, като се подготви за пролетната изненада, а именно топенето на снеговете.





related

Анализи 4414011437108264339

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item