stoineff

Американски войник изби 15 цивилни афганистанци


Американски войник превъртя – изби 16 цивилни афганистанци


Американски войник е убил поне 16 цивилни граждани, след като е открил огън срещу няколко къщи в село Алкозай в афганистанската провинция Кандахар, съобщи „Франс прес”

По първоначална информация войникът излязъл е базата си, влязъл в къща, в която убил 11 души, след което в друга застрелял петима. Според местен жител войникът посял смърт в три къщи.

Точният брой на загиналите все още не е ясен. Предполага се, че сред жертвите на стрелбата има жени и деца. Според американските военни власти, след като извършил убийствата, войникът се предал.

Командването на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) на НАТО в Афганистан изрази съжаление за смъртта на цивилните и обеща да разследва инцидента в сътрудничество с афганистанските власти, съобщи БТА.

Трагедията се разигра в момент, в който антиамериканските настроения в Афганистан се засилват, отбелязва BBC. Миналия месец избухна скандал, след като се разбра, че американски войници по невнимание са изгорили копия на Корана във военна база в Кабул. Въпреки че Вашингтон се извини многократно, случаят предизвика протести и сблъсъци между демонстранти и силите за сигурност, при които загинаха поне 30 души, както и шест американски войници.

Още по темата: Смъртна присъда за убиеца от Кандахар


related

новини 3937443923076588542

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item