stoineff

Деца бойци в Сирия



Срещу сирийските бунтовници се появиха сериозни обвинения, които разтревожиха международната общност. Сигнали, че опозицията, използва деца-бойци в сраженията по улиците на Хомс и други размирни градове получи ООН. Опозицията опитва със сила да свали Башар Асад.

Тази практика е в нарушение на международните конвенции, които забраняват използването на деца войници, поясни Радхика Кумарасвами, специален пратеник на ООН по проблемите с използване на деца във въоръжени конфликти. Тя отказа да даде повече подробности и добави, че засега световната организация не е успяла да провери сигналите заради пълното информационно затъмнение.

Това не е първото обвинение срещу сирийските бунтовници в нарушения на човешки права. Миналата седмица международната организация за защита на човешките права "Хюмън райтс уоч" съобщи, че въоръжени групи на сирийската опозиция са отвличали, изтезавали и екзекутирали привърженици на Асад и членове на правителствените сили за сигурност.

related

Свят 295279576396302521

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item