stoineff

Енергия от боклук



Нов метод за добиване на енергия от битови отпадъци изобрети проф. Венко Бешков от Института по инженерна химия към БАН, научи Investor.bg.

Съобщение за изобретението е публикувано в Итар-Тасс, а утре проф. Бешков ще представи откритието си на пресконференция.

Принципът е, използването на отделения въглерод и водород при горенто. Полученият газ на свой ред може да се използва за получаване на евтина електроенергия.

Според проф. Бешков при прилагането на неговия метод за изгаряне на отпадъците разходите за получаване на единица енергия са неколкократно по-ниски, отколкото при известните досега методи.

Ученият обещава и по-малка първоначална инвестиция в горивните инсталации заради спецификата на начина на изгарянето на опасните отпадъци.

Освен че е много по-евтин като цяло от останалите методи за получаване на енергия от отпадъци, другото основно предимство на новия метод е, че не отделя никакви вредни вещества в атмосферата, подчерта проф. Венко Бешков.

Ученият е подал заявка за патентоване на изобретението.

Вижте още: http://opasniotpadaci.net/


related

Технологии 8932557036553042783

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item