stoineff

Има ли лобистки натиск при създаването на законите




Има ли лобистки натиск при създаването на законите на България? Повод за коментара по - долу са некоректни изказвания от една независима фондация "„Национален алианс Усмихни се с мен“ и ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА УПРАВИТЕЛНИЯ И СЪВЕТ в лицето на
Теодора Пиралкова.  Разискванията касаят проектозакона за образованието и евентуалното му приемане. Изчетете внимателно всичко и преценете сами.

Автор на статията е г - н Пламен Петков сурдопедагог (слуховоречеви рехабилитатор) и ресурсен учител на деца с увреждания.

"Г-жо Пиралкова, голяма риба в голяма вода се хваща, а когато е мътна, както казват въдичарите, е още по-добре! Възползвате се от добрите намерения на МОМН да разпише една нова концепция. И очевидно, прикрита зад "Усмихни се с ..." /между другото много родители, за които претендирате, че представлявате, не им е до усмивки и не споделят позициите Ви!!!/ се опитвате да реализирате някак подличко, да не кажа подмолно, намерения за лично облагодетелстване. Коментирайте ако обичате Чл. 197. Ал.1 и Ал. 2! Моето предложение е този член да отпадне, защото образованието е национален приоритет. Не би следвало в този смисъл да се делегират права и функции на „подизпълнители” чрез обществени поръчки, защото ако във Ваше лице държавата или общината припознае подизпълнител на такива поръчки и Ви делегира права да "колите и бесите" то ...средствата на данъкоплатците, предвидени за това, няма да стигнат само за медийните Ви изяви, за които лелеете очевидно. Всъщност за каква се мислите!? Яхнали сте политическите ангажименти на страната ни и едва ли не се изживявате на говорител ...на кого!? Вие ... нали се сещате, че саботирате това, което представяте като крайно необходимо да се случи и то с Вашата избирателна диалогичност. Представители на обществото като Вас и Вашето НПО с крайните позиции, които заемате, са доказателство за това, че консенсуса, за който горещо апелирате, няма да бъде постигнат и машината няма да заработи в желаната за всички българи посока. Изводите очевидно сами идват:

      1. Случи се нещо хубаво - заговори се и се чу и мнението на "Кадърните и способните..." и на "...некадърниците сред общността на ресурсните центрове".

      2. "Кадърните и способните..." и "...некадърниците сред общността на ресурсните центрове" имаха възможност /най-после, макар и като глас в пустиня/ да изкажат някъде мнението си, опасенията си и позицията си.

      3. Второто се приветства, естествено не от Вас и Вашето "Усмихни се с...", а от експерти, консултанти и не на последно място родители, които не са толкова тесногръди и действително са отдали живота си на каузата, която според Вас е само Ваш приоритет.

      4. Вашето изказване, цитирам: "Айде стига вече глупиости, че ни писна да слушаме опяванията ..." е крайно недиалогично и слагащо точка на какъвто и да е диалог. Между другото говори и за още нещо - липсва Ви, на Вас и на Вашето "Усмихни се с ...", уважение към държавността и то в нашата България, за бъдещето на която имате претенции, че сте загрижена, Вие и Вашето "Усмихни се с ...".

       5. Действията и позициите Ви, на Вас и представляваното от Вас "Усмихни се с ...", потвърждават само едно - събрали сте няколко души, които разбират от повреди и сте отишли с тях при техник да му обясните каква е повредата и как да я оправи, макар, че техникът от 20 години поправя само такива повреди! ...не ставате ли смешни!?

     6. Да поговорим за цифри, разбирайте факти! Нали това искате - факти! А те са следните - от 246 участници в групата "Няма да позволим децата със СОП да останат невидими" едва десетина изказват сходни, подчертавам - сходни, с Вашите позиции!

 Тогава, питам се, защо трябва МОМН да кани Вас и Вашето "Усмихни се с ..." за представител на общественото мнение!? ...имам и отговор, който изложих по-горе. Вие и Вашето "Усмихни се с ..." си умирате да усвоявате средства по европейски програми по Чл. 197. Ал.1 и Ал. 2!!! Между другото "тоя филм" е минал "по екраните" на далеч по-развити държави от България /напр. Финландия/ с много по-голям дял от БВП за образование!!! ...е, много добре знаете какво се е случило, нали!? ...или искате да разпиша и тези факти!? Не, ще ви го спестя! ...На Вас и представляваното от Вас "Усмихни се с ..."

 В заключение имам една молба към Вас! Каже те ми, на какво да се усмихнат децата, техните родители, моите колеги, и аз! Моля! Кажете! Нали имате потенциал да карате хората да се усмихват!?"

related

оПозиции 5460803228015488877

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item