stoineff

Има ли лобистки натиск при създаването на законите
Има ли лобистки натиск при създаването на законите на България? Повод за коментара по - долу са некоректни изказвания от една независима фондация "„Национален алианс Усмихни се с мен“ и ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА УПРАВИТЕЛНИЯ И СЪВЕТ в лицето на
Теодора Пиралкова.  Разискванията касаят проектозакона за образованието и евентуалното му приемане. Изчетете внимателно всичко и преценете сами.

Автор на статията е г - н Пламен Петков сурдопедагог (слуховоречеви рехабилитатор) и ресурсен учител на деца с увреждания.

"Г-жо Пиралкова, голяма риба в голяма вода се хваща, а когато е мътна, както казват въдичарите, е още по-добре! Възползвате се от добрите намерения на МОМН да разпише една нова концепция. И очевидно, прикрита зад "Усмихни се с ..." /между другото много родители, за които претендирате, че представлявате, не им е до усмивки и не споделят позициите Ви!!!/ се опитвате да реализирате някак подличко, да не кажа подмолно, намерения за лично облагодетелстване. Коментирайте ако обичате Чл. 197. Ал.1 и Ал. 2! Моето предложение е този член да отпадне, защото образованието е национален приоритет. Не би следвало в този смисъл да се делегират права и функции на „подизпълнители” чрез обществени поръчки, защото ако във Ваше лице държавата или общината припознае подизпълнител на такива поръчки и Ви делегира права да "колите и бесите" то ...средствата на данъкоплатците, предвидени за това, няма да стигнат само за медийните Ви изяви, за които лелеете очевидно. Всъщност за каква се мислите!? Яхнали сте политическите ангажименти на страната ни и едва ли не се изживявате на говорител ...на кого!? Вие ... нали се сещате, че саботирате това, което представяте като крайно необходимо да се случи и то с Вашата избирателна диалогичност. Представители на обществото като Вас и Вашето НПО с крайните позиции, които заемате, са доказателство за това, че консенсуса, за който горещо апелирате, няма да бъде постигнат и машината няма да заработи в желаната за всички българи посока. Изводите очевидно сами идват:

      1. Случи се нещо хубаво - заговори се и се чу и мнението на "Кадърните и способните..." и на "...некадърниците сред общността на ресурсните центрове".

      2. "Кадърните и способните..." и "...некадърниците сред общността на ресурсните центрове" имаха възможност /най-после, макар и като глас в пустиня/ да изкажат някъде мнението си, опасенията си и позицията си.

      3. Второто се приветства, естествено не от Вас и Вашето "Усмихни се с...", а от експерти, консултанти и не на последно място родители, които не са толкова тесногръди и действително са отдали живота си на каузата, която според Вас е само Ваш приоритет.

      4. Вашето изказване, цитирам: "Айде стига вече глупиости, че ни писна да слушаме опяванията ..." е крайно недиалогично и слагащо точка на какъвто и да е диалог. Между другото говори и за още нещо - липсва Ви, на Вас и на Вашето "Усмихни се с ...", уважение към държавността и то в нашата България, за бъдещето на която имате претенции, че сте загрижена, Вие и Вашето "Усмихни се с ...".

       5. Действията и позициите Ви, на Вас и представляваното от Вас "Усмихни се с ...", потвърждават само едно - събрали сте няколко души, които разбират от повреди и сте отишли с тях при техник да му обясните каква е повредата и как да я оправи, макар, че техникът от 20 години поправя само такива повреди! ...не ставате ли смешни!?

     6. Да поговорим за цифри, разбирайте факти! Нали това искате - факти! А те са следните - от 246 участници в групата "Няма да позволим децата със СОП да останат невидими" едва десетина изказват сходни, подчертавам - сходни, с Вашите позиции!

 Тогава, питам се, защо трябва МОМН да кани Вас и Вашето "Усмихни се с ..." за представител на общественото мнение!? ...имам и отговор, който изложих по-горе. Вие и Вашето "Усмихни се с ..." си умирате да усвоявате средства по европейски програми по Чл. 197. Ал.1 и Ал. 2!!! Между другото "тоя филм" е минал "по екраните" на далеч по-развити държави от България /напр. Финландия/ с много по-голям дял от БВП за образование!!! ...е, много добре знаете какво се е случило, нали!? ...или искате да разпиша и тези факти!? Не, ще ви го спестя! ...На Вас и представляваното от Вас "Усмихни се с ..."

 В заключение имам една молба към Вас! Каже те ми, на какво да се усмихнат децата, техните родители, моите колеги, и аз! Моля! Кажете! Нали имате потенциал да карате хората да се усмихват!?"

related

оПозиции 5460803228015488877

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item