stoineff

Нана е болна от рак на гърдата


Нана е болна от рак на гърдата - "Ще успея"  

Това обявиха вчера в предаването "Станция Нова" Витомир Саръиванов и Ирина Сарачинова. Днес Нана ще гостува в предаването и ще обясни диагнозата възникването и и начините по - които се бори със заболяването си и как се чувства в момента.

След операция в болница Токуда - са открити метастази в два от лимфните и възли. Рак на гърдата. Първоначалната диагноза е била рак на панкреаса - дори лекарите са си позволили да и кажат, че и остават максимум пет години живот. В четири часа днес тя ще даде повече информация пред Иван и Андрей. Не желае да се крие, а иска да се бори със заболяването. По нейни думи в  България има много хора с подобни проблеми, които се крият и мълчат по проблема. Тя иска да заяви честно и откровено заболяването си за да няма спекулации. На 14 февруари  прави тест за бременност. Една седмица по - късно  влиза в болница за да изрежат лимфните възли, но тогава става ясно, че има метастази. По - късно лекарят и обяснил, лошите новини. На въпросът и : " Ще се мре ли?" - хирурзите са се отнесли с хумор - според думите на Нана. Тя е на 37 години и представя живота си като пъзел, който се е счупил внезапно.

 Проблемът може да е и генетично обусловен, тъй като и баща и е починал от рак. Близките и първоначално не са повярвали, а майка и е разбрала впоследствие, защото тя е решила да изчака и да я пощади. Нана разчита на близките си за морална подкрепа.
"Първия един ден беше ад ...- И последващите, но първия ден не можех да се събера - бях на парчета" Не пие успокоителни. В момента търси пътя, по който да продължи борбата.

Най - голямата и болка е да мисли за детето си, плановете и заболяването. Един от най - големите и страхове е, че няма да види първият учебен ден на детето си. По - късно, каза, че всъщност има и по - лошо, но не уточни. По нейни думи, често е ходила на мамограф и е ходела на профилактични прегледи. Съжалява, че с думите си относно тютюнопушенето е възможно да е провокирала много пушачи и да им е дала аргумент ЗА това да продължат да пушат. Ако се стигне до рязане на гърдата е твърда, че " ще се реже". Нана заяви, че няма да иска финансова помощ и няма по никакъв начин да иска пари SMS и. И по - скоро би продала апартамента си - лозето, но няма да иска пари за себе си. Просто иска да популяризира борбата   с рака на гърдата, като и превенцията.

В тази връзка се надявам да махнат от Нова телевизия отвратителното име на рубриката си : "Почивна станция", което в най - добрия случай предизвиква асоциации със "Почивните станции" от времето на соца., а зевзеците наричат така други места за почивка и отдих.

related

новини 8493930471336789138

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item