stoineff

23 годишен руски хакер осъден за кражба на 3 мил. $



НЮ ЙОРК, 24 март. На две години в затвор беше осъден хакер от Русия -  Николай Гарифулин, който заедно с неговите съучастници откраднали от сметки в американски банки за $ 3 милиона.

В допълнение на лишаването от свобода 23-годишният жител на Волгоград получи три години пробация. Той е длъжен и да плати 100 хиляди долара глоби и да заплати обезщетение в размер на 192 хиляди долара. Никълъс Гарифулин, влязъл в САЩ със студентска виза, се призна за виновен на 23 септември 2011 година в замяна намаляване на присъда.

"Високотехнологичната измамна схема използвана от Николай Гарифулин и съучастниците му, доказва колко много щети могат да причинят кибер престъпниците" - казва в свое изявление прокурора Прет Бхарара.
Заедно вслучая на Гарифулин са били 37 души, включително 20 руснаци и граждани на Украйна, Беларус, Казахстан и Молдова. Според ФБР, престъпниците успели да откраднат от банковите сметки на частни лица и предприятия в САЩ, около три милиона долара. Сред жертвите са клиенти на хакери, "Джей Пи Морган Чейс", "Банк ъф Америка", "Vakoviya" и "HC-Si-би-си." Престъпниците са получили достъп до паролите на потребителите чрез заразяване на  компютрите с шпионски софтуер "троянски Zius."

Всички лица, замесени в случая, са обвинени в измама, пране на пари, фалшифициране и други. Повечето от тях са  млади хора, които са влезли в САЩ със студентски визи. С помощта на фалшиви документи, те отворили банкови сметки, за прехвърляне на откраднатите пари. Ответниците са готови да се справят с правосъдната система, с много  пробации, заплащане на глоби и екстрадиция. Най-тежката присъда е получил Adigyuzelovu Kasumi, който е бил осъден на четири години затвор.

Осъдения го чакат още две обвинения по дела и в момента са под стража в затвора в Ню Йорк.
Междувременно все още осем подсъдими по делото не са открити и се издирват,вероятно е и както е предполагат от прокуратурата да се укриват извън Съединените щати.

related

Технологии 407227351538889479

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item