stoineff

Срещата на Плевнелиев и Бил Гейтс



"Много беше важно да чуем съветът на Бил Гейтс, че наистина е добре България да се фокусира върху информационните технологии. Да се фокусира върху образованието, защото през 21-и век най-важен инструмент не е производството, не е машината, земята и фабриката, а човешкото знание."
Това са думи пред журналисти на президентът Росен Плевнелиев след срещата си с Бил Гейтс - основателят на „Майкрософт” и президент на фондация „Бил и Мелинда Гейтс”, предаде агенция Фокус

„Смисълът на тази среща беше много ясен – България ще направи през тази година програма 2020. Добре е, че тази програма ще се фокусира върху традиционни за България индустрии – земеделие, туризъм, ще строим инфраструктура, но също така е много важно да адресираме високите технологии, иновациите, индустриите с добавена стойност. Именно за това и днес бяхме тук на тази среща, за да коментираме с един световен визионер и с един световен бизнес лидер какви са трендовете, накъде върви светът, какви са индустриите на бъдещето. Той познава много добре света, познава много добре Европа, пътува често до Брюксел и какви съвети би могъл да ни даде от гледна точка на позиционирането на България по пътя на иновациите и на индустриите с висока добавена стойност”, обясни държавният глава.

На срещата с Бил Гейтс са обсъдени възможностите на он-лайн образованието, подобряване квалификацията на учителите, навлизането на новите технологии в образователния процес.

По думите на Плевнелиев Бил Гейтс знае отлично колко интелигентни са българите. „Много е важно да бъде организиран този потенциал на България и да сме държава, която има какво да каже в индустриите, свързани с информационните и комуникационни технологии и човешкото знание в областта на новите източници на енергия, което също така коментирахме много подробно. Той е впечатлен, че България работи по своята дългосрочна стратегия - 2020, пожелава ни успех и е хубаво, че я правим по един публичен и прозрачен начин, и че наистина акцентираме върху иновациите и върху индустрията с добавена стойност”, каза още държавният глава.

Източник: Фокус

related

Технологии 94287480395045982

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item