stoineff

Има ли доказателства срещу Гриша Ганчев - Интервю по БТВ



В част от  интервюто по БТВ тази сутрин стана ясно, че днес Специализираната прокуратура ще реши дали доказателствата срещу Гриша Ганчев, сина му и "Литекс Комерс" са достатъчни за повдигане на обвинения и задържане на виновните за 72 часа


Цветан Цветанов: В общи линии, почти всички, които са изписани в прессъобщението от вчерашния ден.

Водещ: Има ли пари, които са носени и какво количество твърдите, че е плащано директно в офиси на „Литекс Комерс”?

Цветан Цветанов: Има потвърждение за подобни парични средства, които са давани.

Водещ: От какъв порядък?

Цветан Цветанов: Има информация, която се потвърждава за камиони, които се превозвали захарта без необходимите документи. Има фирма, която всъщност е започнала да превозва подобни товари. В момента, в който са изискали фактури. Лицата, които вчера са задържани едно от тях е преустановило дейността си с тези превозвачески.

Водещ: Господин Цветанов, Гриша Ганчев казва, аз не мога да нося отговорност за това, какви ги вършат моите клиенти нататък по веригата, след като вече захарта е купена?

Водещ: Официално.

Цветан Цветанов: Разбира се.

Водеща: Изобщо, имате ли доказателство за участие на Гриша Ганчев, на негови подчинени, на сина му в тази схема? Защото той казва, аз години наред подавам сигнали срещу бандюги, не мога да нося отговорност за тези хора, които купуват захар от мен. Нека да си променят наредбата така, че да се плаща на място това ДДС. Оттам нататък има банкова гаранция. Ако не си внесеш ДДС вземат ти банковата гаранция и всичко е чисто, мачът е свирен, казва той. Имате ли доказателства?

Цветан Цветанов: Винаги се отнасяме с необходимото сериозно отношение към всяка една информация, която постъпва. Както от производителите, така също и от вносители, така също и от дистрибутори. Така, че в тази посока всяка една информация, която постъпва и, която ни се предоставя ние своевременно я обработваме и се предприемат действия, когато има достатъчно доказателства за това. Пак повтарям, че вчерашната операция е проведена на база съгласуван план със Специализираната прокуратура. А днес Специализираната прокуратура ще прецизира всички тези доказателства дали са достатъчни, за да се повдигнат обвинения и лицата да бъдат задържани за 72 часа.

Фирми от Пловдив, София и Карнобат, регистрирани на името на роми, въртят измамите с ДДС със захар, това каза по Би Ти Ви Гриша Ганчев. Както е известно вчера синът на Ганчев и петима служители на фирмата му "Литекс" бяха задържани от МВР в операция срещу източване на ДДС чрез продажба на захар.


Бизнесменът каза, че не е се чувал със сина си сред задържането му, а днес самият той е извикан на разпит. "Ще си нося четка и паста за зъби", пошегува се Ганчев.


Според него част от фирмите, койти правят измамите, купуват продукция от захарните заводи на "Литекс", но основната част от данъка се източва със стока, внесена от страни от ЕС. "Те купуват от нас 10-20 камиона, но има и стотици, които прелитат границата като врабчета. Понеже е вътрешнообщностна доставка, те не подлежат на проверка", разясни бизнесменът.



related

новини 7609328956899511892

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item