stoineff

Катастрофа на Е 79 затвори пътя


Катастрофа между ТИР и лека кола затвори временно международния път Е-79 между общините Мездра и Ботевград. Движението беше прекъснато за няколко часа в двете посоки по обяд. На мястото на инцидента се образуваха огромни опашки от автомобили, защото разминаването в този тесен участък е невъзможно и няма обходен маршрут.

При катастрофата е пострадал един човек, който е настанен в Ботевградската болница с опасност за живота. Линейката се е забавила, защото информацията е била подадена към управлението в Мездра, вместо в Ботевград.

Катастрофата отново поставя на дневен ред проблема с разширението на шосето, за което се говори от 10 години. Проектът е готов и струва 85милиона евро, но ако не бъде завършен в срок, страната ни ще загуби финансирането по европейската програма "Транспорт". Реконструкцията трябва да започне най-късно през следващия месец, но засега все още вървят процедури по отчуждаването на терените. На денонощие по тази отсечка минават над 7 000 автомобила и тя е известна като една от „тапите" на международното шосе.

related

катастрофа 2302542750612303444

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item