stoineff

Започва процеса срещу организатора на атентатите от 11 - ти септември

В американската военноморска база в Гуантанамо, Куба днес започва процеса срещу предполагаемия организатор на атентатите на 11 септември, 2001 г.- Халид Шейх Мохамед и четиримата му съучастници.

Очаква се от експерти, процеса, който ще бъде пред специална военна комисия, да продължи най-малко една година.

Всички лица, замесени в случая, се очаква да бъдат обвинени в тероризъм, отвличане, масово убийство, заговор за извършване на нападения срещу цивилни граждани и унищожаване на частна и федерална собственост. Според официалното изявление от Пентагона, те "са отговорни за подготовката и изпълнението на атаките от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк и Вашингтон, ​​което е довело до смъртта на 2976 души."

Военните прокурори са потвърдили намерението си да искат смъртно наказание за подсъдимите. В свой ред, адвокатите, ще настояват, че показанията на техните клиенти са получени чрез изтезания,което е широко практикувана практика на ЦРУ, при заподозрените в тероризъм.

Въпреки това, тази линия на защита няма да прилага по отношение на Халид Шейх Мохамед - той не само призна вината си, но също открито се нарича отговорен за цялостната организация на атаките от 11 септември. Мохамед / според различни източници е роден 1964 или 1965 г. /, се разглежда като един от ключовите членове на терористичната мрежа, "Ал Кайда" бе арестуван в Пакистан през 2003 г. в резултат на една съвместна операция от САЩ и пакистанските сили за сигурност.

related

Свят 2790803683081880384

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item