stoineff

САЩ ще разреши еднополовите бракове


Вашингтон. Вашингтон. Американският президент Барак Обама засегна въпроса с еднополовите бракове в своя реч, изразявайки позиция, че би подкрепил възможността за сключване на брак между партньори от един и същи пол, съобщава вестник "Гардиън".

Барак Обама изрази пълната си подкрепа за еднополовите бракове, поемайки сериозен политически риск по въпрос, който разединява американските избиратели броени месеци преди президентските избори в САЩ.

Обама заяви своята позиция в интервю за телевизия Ей Би Си след месеци на избягване на въпроса. Държавният глава беше принуден да вземе позиция след като вице-президентът Джо Байдън започна дебата по темата, подкрепяйки еднополовите бракове през уикенда.
В своето интервю Обама заяви, че отдавна подкрепя гражданските организации, но позицията му по еднополовите бракове се е променила заради влиятелните традиции и религиозни вярвания, свързани с тази практика.

Американският президент коментира, че позицията му е била значително повлияна от службата на хомосексуалисти в американската армия. "В даден момент просто стигнах до личния извод, че е важно да изразя мнението, че смятам, че еднополовите двойки трябва да могат да сключват брак", коментира Обама в своето интервю.

На този етап позицията на Обама е чисто символична. Той коментира, че това е личното му мнение, както и че би уважил решенията на отделните щати, като 30 от тях вече са наложили конституционни забрани върху еднополовите бракове.

related

Свят 550804146079251662

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item