stoineff

Гангстерската война за наркотици в Мексико


 По време на задачата ми по северната граница на Мексико станах свидетел на най-лошите човешки нещастия: деца - убити, или ранени от рикоширали куршуми по време на сблъсъци между съперничещи си банди, обезглавени трупове, обесени на мостове и надлези, нарязани части от тялото, хвърлени на улицата носещи красноречиви послания от една, или друга банда към правителството, или конкуренцията.









Тези смъртни случаи са само поредния номер за някои медии, и за голяма част от мексиканското общество, те са поредния номер за статистика, номер без лице, или име. Никой не се интересува.


Хората биха казали, че тези убити, вероятно имат нещо общо с това, че и те "са замесени по някакъв начин."



Стресът е огромен. Хората буквално живеят ден за ден. Заплахи, смърт и посттравматично стресово разстройство. За някои от нас това е просто горчив опит, докато за други нещата са по - зле, те са отвлечени, измъчвани и убити, понякога в пред техните семейства, понякога заедно с тях.


Работата се превърна в руска рулетка, но контрола на спусъка е в ръцете на други.  Да усетите притиснато в главата ви студеното метално дуло и да чуете един простичък въпрос: "Смятате ли,че ценим живота си?" Е нещо, което не пожелавам на никого.


Използвани са части и снимки от репортажа на Томас Браво кореспондент и фотограф на Ройтерс в Северно Мексико

Споделете мнението си по темата в нашия форум

related

Свят 1145678879770278170

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item