stoineff

Каква очаква Сирия?


Кървавите снимки, децата използвани за щитове, убийствата и медийните изяви на иначе информационното затъмнение от Сирия, откъслечни сигнали и видеа на операции и кланета извършени УЖ от правителството и попаднали незнайно как в сайтовете за видеосподеляне. Избиха над 400 деца в Сирия. Никой не задава въпроса - кой го направи и защо? 



Наистина ли вярвате, че един истински войник ще убие дете от народа си само защото така му е заповядал някой? 

Наистина ли вярвате, че дори и да го направи ще позвали някой от "опозицията" да го снима? 

Наистина ли мислите, че ако правителството на Башар Асад не може да ограничи достъпа на гражданите и до интернет, както и до всяка друга връзка със света.


Официалната версия: 
 

Въпреки задкулисните усилия на Турция и САЩ да подготвят сирийските опозиционни групи за деня след смяната на режима, остава без отговор въпросът кой ще поеме властта в Сирия след падането на президента Башар Асад.

Сирийският национален съвет е съставен от 24 организации, които са разделени и спорещи помежду си. Според някои източници сирийските разузнавателни агенции са успели да се внедрят в опозиционните групи, както и терористи, изпратени от „Ал Кайда”.



Това е и основната причина да не се стигне до международна интервенция или да се инициира военна операция, която да свали от власт режима на Башар Асад.

Лошият опит, натрупан от американците в Ирак, когато на ключови постове в Багдад бяха назначени опозиционни лидери, живеещи зад граница, които разрушиха апарата на армията и службите за сигурност, е важен урок за всички тези, които подготвят властовите структури в Сирия след управлението на Башар Асад. 



Новият лидер на политическото крило на опозицията Абдел Басет Сида живее в Швеция през последните 25 години и е специалист в изследването на древни култури. Той е сред основателите на Сирийския национален съвет и ще продължи да обикаля от политик на политик в Европа и в Арабския свят. Неговите кюрдски корени обаче ще му попречат да стане следващия лидер на Сирия. 



Междувременно лидерите на противниците на режима в Сирия, които инициираха протестите и въоръжените сблъсъци със силите за сигурност, не могат да си позволят да разкрият своята самоличност. По данни на чуждестранни дипломати в Дамаск ден, след като Асад падне от власт, опозиционните лидери ще се противопоставят на всяко назначение, наложено отвън и ще настоят сами да заемат ключовите постове. 

По-добри изглеждат шансовете на полковник Рияд ал Асад, който напусна поста си на командващ бойна част в сирийската армия и избяга в Истанбул, където формира въоръженото крило на съпротивата срещу Асад. В момента той действа от офис в Истанбул, пътува до сирийските бежански лагери по границата и изпраща пари и оръжия на противниците на режима вътре в Сирия. 

Но след случването на революцията, полковник ал Асад може с изненада да види как група високопоставени дезертьори от армията и разузнаването се разполагат в президентския дворец и си поделят ключовите постове. 

related

новини 2417256057779258171

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item