stoineff

Ангела Меркел е под увеличаващ се натискда се откаже от позицията си против еврооблигациите

Напрежението между европейските лидери ще проличи днес на срещата на ЕС в Брюксел, на която ще се обсъди продължаващата дългова криза в еврозоната, предава Скай Нюз.


Германският канцлер Ангела Меркел е под увеличаващ се натиск от страна на Франция, Италия и Испания да се откаже от позицията си против еврооблигациите.


Тя се противопоставя на идеята да бъдат източвани пари от богатите държави в помощ на страните, борещи се с високи лихви.

Италия смята, че парите от помощните фондове могат да бъдат директно вливани в затруднените банки на еврозоната, без това да се добавя към суверенния дълг на подпомаганата страна.

Италианският премиер Марио Монти заяви, че за подобна интервенция обаче трябва да се мисли за онези страни, които са предприели сурови икономически мерки и са намалили дефицита си.

Италианският заместни-министър по труда Мишел Мартоне заяви, че подобни мерки сега за жизненоважни.

„Това, от което има нужда Германия да направи сега, е да направи повече и да помогне на други хора, и да не се затваря в егоистична гледна точка”, заяви Мартоне.

related

Свят 7922568281290322558

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item