stoineff

"Милитъри продакшън" е трябвало да унищожи снарядите



Над 150 са складовете за утализация на боеприпаси в страната. Само три-четири фирми обаче имат разрешение за обезвреждане. По договор, сключен с Министерство на отбраната, "Милитъри продакшън" е трябвало да унищожи около 390 тона боеприпаси за шест месеца. Собственикът е един и същ, но фирмата, която извършва утилизацията не е "Берета Трейдинг".

Това съобщи комисар Божидар Василев, директор на сектор "Контрол над общоопасните средства" в ГД "Охранителна полиция". По думите му от първи януари до този момент са извършени пет проверки, които не са констатирали нарушения.
Василев обясни, че складовете по принцип имат капацитет и той не трябва да се надвишава по никакъв начин, така че боеприпасите се теглят периодически от складове на МО и се дават за утилизация.

В тази фирма, в която станаха взривовете край Петолъчката, не се откарват целите количества, а по определен график, тъй като фирмата е сключила договор с Министерството на отбраната, който е ясен и точен.

Това са конвенционални боеприпаси, в тях няма нищо опасно химически, биологически или друг състав, който да застраши живота на населението или на околната среда. При тези боеприпаси има пълно изгаряне на състава им, заяви още комисар Василев.

related

новини 5911634933389942217

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item