stoineff

Подмалдяване на времето (The Rejuvenation of Time )

"The Rejuvenation of Time"

"The Rejuvenation of Time" на български подмладяването, или обновлението на времето е картина проектирана да бъде част от драматично от цветно стъкло на витрина в Teatro-Museo в родния град на Салвадор Дали - Фигерес, Испания. Създадена е в четири панела, тъй като времето е четвъртото измерение.

"Подмладяване на времето" улавя едно коронясано създание, което претърпява метморфоза  в най-известния сюрреалистичен образ на всички времена на топящ се часовник.


 Топенето на часовника се появява за първи път в "Постоянството на паметта" (1931), която днес виси в Музея на модерното изкуство (Ню Йорк). През 1974 г., Дали създава "Подмладяване на времето", той е преработената "Постоянството на паметта" и се добавя 1/4 разтопен часовник  - "Часовникът на безсмъртието".

Главата на фигурата в подмладяване на времето е безпогрешно същия странен ембрион, както се вижда в "Постоянство на паметта". Това странно същество формира главата с очите си, затворена и преувеличени мигли, се смята, че е нещо, като авто портрет на Дали себе, това е Дали в ембрионален си състояние.

Дали  твърди, че има спомени от живота си в утробата. Формата на главата всъщност дължи своето вдъхновение добре познат скално образувание в Кабо де Creus протежение на бреговата линия на залива на пристанище Lligat, където Дали и Гала съпругата му са живели. Скалата всъщност изглежда като огромна глава базирана на продълговата носа си. Той принадлежеше на част от пейзажа на каталонски, които непрекъснато вдъхновени и повлияни Дали и неговите произведения.


related

Салвадор Дали 15575136791275699

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item