stoineff

Димитър Аврамов от ГЕРБарестуван за търговия с влияние



Димитър Аврамов и още двама души бяха арестуван от ГДБОП снощи. Обвинени са в търговия с влияние. Специализираната акция е проведена от Софийска градска прокуратура. Има образувано досъдебно производство по случая - поискан и взет подкуп от 50 хиляди лева.

Аврамов е задържан полицейска мярка за 24 часа заради депутатския си имунитет.

Борис Велчев -главеният прокурор е подал сигнал и до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която да поиска сваляне на депутатския имунитет на Димитър Аврамов. Той вече има една осъдителна присъда.

Търговията с влияние e престъпление, каза Стелиана Кожухарова, говорител на главния прокурор, пред БНТ.

Според Николай Кокинов, главен прокурор на София, Аврамов е изнудвал бизнесмен да прехвърли част от бизнеса си срещу обещание за разрастване.

Около една седмица Аврамов е следен от ДАНС и МВР със СРС съобщи Роман Василев заместник градски прокурор на София.

Аврамов е щял да упражни влияние върху длъжностно лице от Областната дирекция Земеделие във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Днес сутринта ще бъде внесено уведомление в деловодството на НС. Депутатите ще гласуват съответно да свалят или не имунитета на колегата си, обясни Кожухарова.За това е достатъчно и обикновено мнозинство допълни тя!

Въпросът, трудно ли се доказва престъплението „търговия с влияние", Кожухарова коментира, че това става наистина трудно, поради е необходимостта от предварителна подготовка.

Тя отказа да коментира използването на СРС в случая.

„Към момента трудно може да се говори за конкретни действия", посочи Стелиана Кожухарова.

През юли миналата година, заедно с колегата си Стоян Гюзелев, той стана първият народен представител, наказан за конфликт на интереси при приемането на закони. Тогава Аврамов и Гюзелев се разминаха с минималната глоба от пет хиляди лева.

related

новини 3210762751230429605

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item