stoineff

Ураганът в САЩ



Броят на жертвите на урагана в САЩ е достигнал 22 души, съобщи Асошиейтед прес.

Стихията порази източното крайбрежие на Америка в събота вечерта. Заради бедствието в Мериленд, Охайо, Западна Вирджиния, Вирджиния и окръг Колумбия обявиха извънредно положение.

Хората все още не могат да се върнат към нормалния си живот. Около 2 милиона души са без електричество заради повреди електропроводи. В 40-градусовите жеги  климатиците не работят.

На пътищата не са функционират светофарите. До седми юли във Вирджиния ще има ток във всяка къща обещаха от властите.  Във Вашингтон са затворени всички училища в Мериленд и Колумбия не е  позволено да се ходи на работа. Още не е направена оценка на щетите, които нанесе бедствието.

Бурите, които засегнаха целия район късно в петък са убили 22 души, а около 2 милиона души останаха без ток в понеделник. Електроразпределителните компаниите казват, че тя може да минат дни преди да бъде възстановено осветлението отново.

"Те се нуждаят от помощ"

Не функционира изцяло спешния център и центъра за бърза помощ в Силвър Спринг: Няма климатици, няма кабели, автоматичните врати не работят - за възрастните жители, които използват проходилки.

Прозорците са оправени в единични стаи. Храната и хранителните запаси на възрастните се разпределят и се изземват от домовете на възрастните хора, чиито хладилници не работят и заплахата от разваляне на храната и разпространявам на болести нараства.



Жителите се справиха по най - добрия начин. Деветдесет и три-годишната Маргарет Фостър и 95-годишната Хелън Офшак  прекарват голяма част времето си на открито.

"Не искаме да живеем така повече от ден, максимум два", заяви Фостър. "Има болни хора тук, или хора, които не мисля, че са много добре. Те се нуждаят от помощ. "

Хората се надяват, че бедствието ще премине и всичко ще продължи да върви по старо му!

related

Свят 4095154569619157893

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item