stoineff

САЩ стартира проект за изчистването на Agent Orange / dioxin


Виетнам и САЩ стартираха съвместен проект за изчистване на (Agent Orange/ dioxin, 2,3,7,8-Tetrachlorodibenzodioxin,) токсичния химически дефолиант (предизвиква окапване на листата от храсти дървета, треви) съобщи агенция "Ройтерс".


Правителството на САЩ - изсипва 12 милиона галона (Agent Orange/ dioxin ) върху джунглите в периода (1955-1975 г.) по време на Виетнамската война , за първи път призна вината си и се нагърби със задачата да помогне с почистването му.

Във въздушната база Данинг са складовете, в които е съхраняван Agent Orange.

Бойните, американски самолети са го разпръсквали по границата с Лаос над девствените джунгли, за да се разкрият военните части на виетнамските военни части и на снабдителните им бази.

Виетнам иска компенсации за стореното, но дали това може да се компенсира преценете сами. Ройтерс разпространи снимки за последиците от dioxin -a.


Във Виетнам случаите на рак на дихателните пътища и на малформации при новородените, са свързвани с излагането на въздействието на Agent Orange/ dioxin.


"Предприемаме първи стъпки към заравяне на наследството от нашето минало," това са думи на американският посланик Дейвид Шиър на церемония на летището в Дананг в четвъртък. "Очаквам с нетърпение следващите успехи."

$41 млн. са предоставени от Вашингтон за проекта. Целта му е да понижи нивата на заразените 73 000 куб. м. земя до 2016 г.


Технологията, която се използва е, като заразените почва и седименти се изкопават и загряват на много висока температура, с което се унищожава пестицида.

Енергийната станция, ще бъде построена на летището, което е предварително почистено от Виетнамското министерство на отбраната.


Дананг е град, разположен в средните части на Виетнам и е атрактивна дестинация за отдих и туризъм.

Дали навреме САЩ са решили да се заемат с почистването преценете сами от снимките. Това са само една част от увредите, които е причинила пръскания пестицид. Снимките са на агенция Ройтерс

 За хората, които ще ме обвинят, че снимките са шокиращи, ще кажа, че е по - шокиращо 60 годишното мълчание по случая. Ако искате да видите действителните чудовищни измерения на случилото се прегледайте официалните статистики.










related

новини 8413379846558001556

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item