stoineff

Запали се автобус в Бургас



Бургас. Автобус на градския транспорт се запали в движение и изгоря почти напълно в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Около 11.52 часа днес в бургаската противопожарна служба е получено съобщение за запалил по време на движение автобус от градския транспорт, пътуващ между Житарово и Бургас по линия № 30. Констатирано е, че огънят възникнал в областта на задното ляво колело, вероятно поради техническа неизправност, като след забелязването на пушека и характерната миризма, водачът на автобуса – Маври Полименов запазил самообладание, евакуирал пътуващите близо 20 пътници и се опитал да потуши огъня с три прахови пожарогасителя.

Към мястото на инцидента своевременно се отправили два противопожарни автомобила „Тетра” (с обща вместимост 16 тона) и осем огнеборци, които успели да потушат запалването, изразходвайки 10 тона вода. От пожара няма засегнати пътници. Автобусът изгорял почти напълно, като изпепелена е изцяло задната му част.

За инцидента са информирани фирмата-собственик – „Бургасбус”, която да предприеме преместване на изгорелия автобус и по този начин да освободи едното пътно платно в посока Бургас, както и фирма „Титан”, за да почисти пътния участък.
Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети, са в процес на изясняване.

related

пожарна 9127256098082612596

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item