stoineff

Асандж не е нито терорист, нито пират

Адвокатът на Джулиан Асанж, Балтазар Гарсън (вляво), и майката на основателя на WikiLeaks, Кристин Асанж (в центъра), на провеждането на провеждане на съвместна пресконференция в  Кито, Еквадор, петък, авг 3, 2012  Кристин Асанж е в Еквадор, за да се срещне със служители с искане на политическо убежище на сина си. (AP Photo / Мартин Jaramillo) 
 
 

Кито, Еквадор (AP) - Известният бивш испански съдия Балтазар Гарсън казва, че Джулиан Асанж не е нито един пират, нито  терорист.

Той казва, че е съгласен да представлява основателя  на WikiLeaks безплатно, защото случаят засяга правата на човека, демокрацията и свободното изразяване.

Гарсън говори пред репортери в Еквадор в петък с майката на Асандж, Кристин.

Асандж  иска политическо убежище, за да се избегне екстрадиране в Швеция, за да се изправи на разпит за предполагаем сексуален разврат.

Гарсън  каза още, че екстрадицията е равносилна на това, да го изпрати за Съединените щати, където поддръжници се опасяват, че му е подготвено обвинен за разкриване на американски тайни и престъпление срещу държавата.

Еквадор се казва, че ще обяви решението си по искане на Асандж след края на Олимпийските игри в Лондон.

related

Свят 7612427971601193013

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item