stoineff

Ново лекарство за лечение на ХИВ - инфекцията

HIV
Вашингтон. Ново ежедневно лекарствено средство за лечение на ХИВ-инфекция, комбиниращо двете по-рано одобрени лекарствени продукти плюс два нови, беше одобрено за използване от възрастни, живеещи с вируса, който причинява СПИН, съобщи американското Управление по контрол на качеството на хранителните продукти и лекарствените средства, предаде АФП.

Ежедневната доза осигурява цялостно лечение на ХИВ-инфекцията, заяви Управлението, и е част от прогресията на все по-опростените възможности за лечение.

„Чрез продължителни изследвания и разработки, лечението на инфектираните с ХИВ се разви от много-лекарствени режими до режим от едно лекарствено средство”, заяви Едуард Кокс, директор на отдела за антимикробни продукти в Управлението по контрол на качеството на хранителните продукти и лекарствените средства. „Новите комбинаторни лекарствени средства за лечение на ХИВ, като „Стрибилд” помагат да се опростят режимите за лечение”, посочи още той.

Новото лекарство, разработено от калифорнийската компания „Джилийд сайънсис”, е било тествано на повече от 1 400 пациенти в две независими клинични изследвания.

related

Здраве 8863185615345686582

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item