stoineff

Внимание измамници се представят на служители от пенсионното

Възрастна столичанка стана жертва на изобретателни измамници. Вчера около 13 часа в Седмо РУП бил получен сигнал, че в столичния кв. „Младост” била измамена 85-годишна жена. Пред изпратения на място полицейски екип жертвата разказала, че около 11.45 часа, докато седяла пред блока, към нея се приближил добре облечен млад мъж и я заговорил.

Представил й се като служител на пенсионното и обяснил, че е тръгнал към нейна съседка във връзка с отпускане на материална подкрепа на възрастни хора „по европейска програма”. Казал на възрастната жена, че тя също е включена в тази програма, за целта е необходимо да бъде изготвен протокол с опис на нейното имущество.

Качвайки се към жилището на потърпевшата, към тях се присъединили още трима мъже „от комисията”. Жената ги поканила в дома си. Направили опис на имущество й и я уверили, че с колкото повече финанси разполага, толкова повече ще получи като помощ. Единствено условие за това било да няма депозитни сметки в банки при евентуална проверка от социалните служби. Измамената показала всичките си налични пари и ценности и споделила, че има банков влог от 5000 лева.

Придружена от „комисията“, дамата отишла в банката и изтеглила спестяванията си. Оставала парите на един от мъжете да ги преброи и опише на пейката пред блока, а тя побързала да се прибере, тъй като чакала гости. При разговора с гостите си софиянката разбрала, че е станала жертва на измама и подала сигнал в полицията. Дала подробно описание на извършителите. Действията по разследването продължават.

related

новини 8346333709620233748

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item