stoineff

Внимание измамници се представят на служители от пенсионното

Възрастна столичанка стана жертва на изобретателни измамници. Вчера около 13 часа в Седмо РУП бил получен сигнал, че в столичния кв. „Младост” била измамена 85-годишна жена. Пред изпратения на място полицейски екип жертвата разказала, че около 11.45 часа, докато седяла пред блока, към нея се приближил добре облечен млад мъж и я заговорил.

Представил й се като служител на пенсионното и обяснил, че е тръгнал към нейна съседка във връзка с отпускане на материална подкрепа на възрастни хора „по европейска програма”. Казал на възрастната жена, че тя също е включена в тази програма, за целта е необходимо да бъде изготвен протокол с опис на нейното имущество.

Качвайки се към жилището на потърпевшата, към тях се присъединили още трима мъже „от комисията”. Жената ги поканила в дома си. Направили опис на имущество й и я уверили, че с колкото повече финанси разполага, толкова повече ще получи като помощ. Единствено условие за това било да няма депозитни сметки в банки при евентуална проверка от социалните служби. Измамената показала всичките си налични пари и ценности и споделила, че има банков влог от 5000 лева.

Придружена от „комисията“, дамата отишла в банката и изтеглила спестяванията си. Оставала парите на един от мъжете да ги преброи и опише на пейката пред блока, а тя побързала да се прибере, тъй като чакала гости. При разговора с гостите си софиянката разбрала, че е станала жертва на измама и подала сигнал в полицията. Дала подробно описание на извършителите. Действията по разследването продължават.

related

новини 8346333709620233748

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item