stoineff

Волейбол: България Германия 3:0

Волейбол: България Германия онлайн


Българският национален отбор по волейбол изнесе пореден фамозен двубой на Олимпийския турнир в Лондон. „Трикольорите" разбиха с 3:0 гейма Германия, като по този начин се класираха за полуфинал в надпреварата. Това на практика означава, че нашите момчета ще спорят за Олимпийски медал.

В спор за участие на исторически финал ще се изправим срещу много силния отбор на Русия, който на четвъртфиналите също записа успех с 3:0 (над Полша). Вторият полуфинал в Лондон е между Италия и Бразилия.

Каквото и да се каже за играта на нашите момчета тази вечер ще бъде малко. От посрещането, през вдигането, до атаката - всеки елемент бе перфектен. Много силно играха всички наши момчета, но все пак трябва да отличим Теодор Салпаров за изумителната му игра в защита, както и Цветан Соколов, който отчая германската блокада.

Нашите момчета започнаха фантастично двубоя и спечелиха първите 5 точки, като по този начин си осигуриха комфортна преднина още от първите минути. В интерес на истината точно 5-точката преднина се запазваше през целия гейм (11:6, 16:11, 19:40), за да дойде и последната точа за 25:20. Първата част продължи 24 минути, а в нея германците допуснаха 8 непредизвикани грешки.

Германците започнаха по-агресивно втория гейм и в началото успяха да дръпнат с 2-3 точки. Благодарение на няколко блокади на Ники Николов обаче успяхме бързо да изравним, като дори поведохме с 8:7 при първата техническа пауза.

В следващите минути нашите момчета успяха да натрупат добра преднина, дошла след няколко феноменални спасявания на Теди Салпаров, както и мощна атака на Цецо Соколов - 16:11. До края на гейма нашите продължиха с отличната игра в защита, която тотално отказа германските напъни за атака - 25:16.

Силният финал на втория гейм се пренесе на игрището и в началото на третия. Цецо Соколов продължи да бележи точка след точка от всяка позиция, а Салпаров рядко позволяваше на топката да падне в нашето поле. Първата техническа пауза дойде при 4 точки аванс за България. Преднината на „трикольорите" продължи да нараства и второто прекъсване дойде при още по-добър резултат - 16:8. Огромния дефицит отчая Бундестима, който до края на срещата изгледа отблизо заслужената българска победа!

БЪЛГАРИЯ - ГЕРМАНИЯ 25:20, 25:16, 25:14

http://topsport.ibox.bg/news/id_771545958

bet365

related

Спорт 33119424903982638

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item