stoineff

18 хървати са спасени в Кабул

хърватски войници в афганистан
18 хърватски войника са спасени


Загреб. 18 служители на Хърватската армия са били спасени от военна база в Кабул, Афганистан, пише днес хърватският ”Ютарни лист”

. В спасяването са участвали хърватски пилоти. Заедно с хърватските войници, са били техни колеги от Македония, Черна гора, Босна и Херцеговина и Албания.

Хърватските пилоти са били единствените, които са приели да спасят 38-те войници, обградени в базата. Според изданието - всичко е започнало във вторник, когато „балканските войници” трябвало да бъдат прехвърлени от базата в Кабул, в базата Баграм. В този момент в Афганистан е била сериозно напрегната ситуацията, заради филма „Невинността на мюсюлманите”. Поради тази причина, са повишени мерките за сигурност.

По улиците патрулират малък брой международни войници. Хърватските войници имат забрана да напускат базата. Американските хеликоптери в базата Баграм имат забрана за летене. Това е създало проблем за транспортиране на войниците от балканските страни.

related

Свят 4070010713396508164

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item